Wonen Vitaal
Image default
Huis bouwen

De mogelijkheden voor een huis verkopen anno 2022

We zitten alweer bijna in 2022 en in alle sectoren gaan dingen sneller, beter en vaak efficiënter. Dat geldt dus ook voor de makelaarswereld en de verkoop van een huis is dan ook in 2022 op vele manieren te organiseren. In dit artikel benoemen we de belangrijkste veranderen ten opzichte van voorgaande jaren voor wat betreft het verkopen van een woning. Een artikel van een ervaren beleggingsmakelaar gespecialiseerd in zowel particuliere woningen als vastgoedbelegging: Sons Real Estate!

Het verkopen van een huis gaat tegenwoordig sneller en eenvoudiger

Zo is het begonnen met de opkomst van Funda als woningaanbod sites, waar makelaars en mensen eigenlijk alles op deden. Uiteraard is dit nog steeds de grootste woningaanbod site, maar dat heeft men vooral te danken aan de beschermde status van makelaars, aangezien enkel makelaars en vastgoed gerelateerde bedrijven er vastgoed op mogen vermelden.

Sterke signalen dat ontwikkelingen in vastgoedmarkt wordt gevoed door huizen beleggers

Toen kwam een golf aan van opkopers die huizen opkopen en ook langs deuren gingen om hun diensten aan te bieden. Het voordeel van opkopers is dat zij een snelle en vaak zelfs directe verkoop van eigenlijk elk soort huis mogelijk maakte. De verkoopzorgen worden dan ook direct uit handen genomen en de woning verkoper hoeft weinig te doen qua verkoop van de eigen woning. Maar in de historie staan opkopers niet echt bekend om de goede verkoopprijzen. En dit is dan ook veranderd sinds 2019 en 2020, een periode waarin opkopers steeds meer gingen bieden en vaak zelfs even veel als particuliere woning jagers. Maar in 2021 zien we nu echt dat opkopers vaker meer bieden dan particulieren, maar dan hebben we het wel over voornamelijk starterswoningen of huizen onder 3 ton. Maar wat brengt 2022 dan met zich mee? Gaan opkopers ook op de duurdere huizen meer bieden? Wie zal het zeggen! Want de geografische uitbreiding vanuit de grote stede is reeds ingezet richting de nabijgelegen steden en zelfs dorpen worden nu massaal in de gaten gehouden door opkopers. Maar dit heeft natuurlijk ook te maken met de verhuurbaarheid en de steeds groter wordende groep beleggers, investeerders en andere vastgoed gerelateerde bedrijven.

Maar hoe kunt u dan toch het beste bod ontvangen als u uw huis gaat verkopen?

Het grootste gevaar van 2022 is het gegeven dat beleggers in de rij moeten staan, waardoor de beste beleggers en investeerders de grote woningaanbod sites gaan negeren. Hierdoor mist u belangrijke en zeer waardevolle biedingen. Een manier om dit tegen te gaan, is door zelf op zoek te gaan naar vastgoedbedrijven én opkopers die vebonden zijn aan de offmarket woningmarkt. Want enkel die markten hebben toegang tot de beste beleggers.

Uiteraard wensen wij u veel succes met de verkoop van uw woning. En vergeet niet dat u zelf kunt bepalen wat u doet! Een makelaar zal volledig zijn eigen plan trekken. Dat pakt vaak goed uit, maar in dezer tijden kan het zijn dat u elders meer mogelijkheden heeft om betere biedingen te ontvangen van partijen die vaak nog betrwoubaar zijn, doordat ze geen voorbehoud van financiering mogelijk maken.

 

 

 

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/