Wonen Vitaal
Image default
Aanbiedingen

Dit gebeurd er met je huis als je komt te overlijden

Je vraagt je wellicht af wat er met je woning gebeurd als je komt te overlijden. Of wat dacht je van alle spullen die erin staan? Alle zaken ontremd je woning en inboedel tijdens je overlijden worden in dit artikel beschreven.

Dit gebeurd er met je woning en inboedel

Na het overlijden worden je bezittingen en schulden doorgegeven aan je nabestaanden. Je leest het goed, ook je schulden! Afhankelijk van hoe je de erfenis aanvaardt, wordt je wel of niet aansprakelijk gesteld voor de schulden van de overledenen. Zorg ervoor dat dit tijdig in een testament wordt vastgelegd om problemen en onduidelijkheid in de toekomst te voorkomen. In een testament staat wie waar recht op heeft na het overlijden van een familielid. Deze kun je laten opstellen in het bijzijn van een notaris.

De ontruiming

Vervolgens moet de woning ontruimd worden door de nabestaanden. Wanneer zij niet in staat zijn om de woning (tijdig) te ontruimen wordt er een extern bedrijf ingeschakeld. Zij verkopen, recyclen en brengen de spullen weg naar de stort in overleg met de nabestaanden. De opbrengt hiervan wordt van de kostprijs van de ontruiming afgehaald.

Woningontruimingen vinden niet alleen plaats wanneer iemand komt te overlijden. Ook wanneer mensen gaan verhuizen of wanneer je simpelweg veel rommel in garage hebt staan kan er een woningontruiming plaats vinden. Hierbij maakt het bedrijf vaak als extra service de woning gereed zoals de woningcorporatie of huurbaas dat wil. Hierbij worden eventuele zaken herteld zoals vloeren, muren en beschadigingen. Op deze manier hoef je zelf nagenoeg niks te doen.

Een ontruiming plannen

Je kunt makkelijk en snel een huis ontruimen na overlijden Utrecht door simpelweg te googelen naar ontruimingdiensten in de buurt. Na het invullen van enkele gegevens heb je een afspraak binnen een paar klikken gemaakt!

https://kompaanwoningontruimers.nl/woningontruiming-utrecht/