Wonen Vitaal
Image default
Huis bouwen

Vloerluik op maat ideaal

Elk huis beschikt over een kruipruimte. Dit is een ruimte onder de vloer van de begane grond waar zich onder andere het leidingwerk en rioolbuizen bevinden. De kruipruimte is toegankelijk via een vloerluik. Vaak bevindt dit luik zich onder de deurmat, maar het kan ook zijn dat het luik ergens in de woonkamer aangelegd is. Er zijn ook huizen die over meer dan één toegang tot de kruipruimte beschikken. U heeft normaal gesproken niet veel te zoeken in de kruipruimte. Het luik is in principe altijd dicht. Als er echter een technisch probleem is of als er nieuwe bekabeling aangelegd moet worden, dan is het wel zo fijn als het luik probleemloos open en dicht gaat.

 

Vloer vervangen

Als u besluit om de vloer te vervangen, dan is het aan te raden om de vloer ook meteen te isoleren. Zonder isolatie verliest uw huis veel warmte via de kruipruimte. Bij het isoleren van de vloer en het vervangen van de vloer zelf, kunt u het vloerluik niet buiten beschouwing laten. Het is belangrijk dat het nieuwe luik naadloos in uw nieuwe geïsoleerde vloer past. Meestal zit het gat voor het bestaande vloerluik er al en past een standaard vloerluik niet goed. Een vloerluik op maat is dan een betere oplossing. Als het vloerluik exact past, staat dat een stuk netter dan wanneer er een duidelijke kier zichtbaar is. Naast het feit dat een kier esthetisch niet bepaald optimaal oogt, verliest uw huis ook nog eens de nodige warmte. De warme lucht verdwijnt door de kier de kruipruimte in. Zo haalt u niet het maximale rendement uit uw geïsoleerde vloer.

 

Materiaal vloerluik belangrijk

Het is belangrijk dat het vloerluik op maat ook goed in uw interieur past. Het luik moet natuurlijk qua maatvoering goed passen. Daarnaast moet het luik één geheel vormen met uw woonstijl. Ook moet u er vanuit kunnen gaan dat het luik net zo lang meegaat als de vloer zelf. Een vloerluik op maat moet daarom aan hoge eisen voldoen. De scharnieren moeten kwalitatief goed genoeg zijn om goed te blijven werken, ook als het luik lange tijd dicht is geweest. Daarnaast moet het materiaal bestand zijn tegen de lagere temperatuur en soms vochtigere omstandigheden in uw kruipruimte. Het mag niet zo zijn dat u het luik niet meer open krijgt omdat het materiaal uitgezet is. Ook wilt u natuurlijk niet dat er alsnog een ontsierende en energie vretende kier ontstaat.

Professionele kwaliteit

Het is verstandig om een professioneel bedrijf in de arm te nemen wanneer u een vloerluik op maat in uw huis wilt hebben. Dan kunt u met een professional uw wensen doornemen wat betreft materiaal, isolatie en bediening. Het vloerluik wordt vervolgens precies volgens afspraak gefabriceerd en op een tijdstip dat u goed uitkomt gemonteerd. Met een professioneel bedrijf weet u zeker dat de installatie goed uitgevoerd wordt en dat u lang kunt genieten van uw vloerluik. Mocht er onverhoopt iets niet helemaal goed werken of kapot gaan, dan kunt u zich beroepen op de wettelijk verplichte garantie. Dit is wel zo prettig voor uw gemoedsrust.

 

Exclusief elektrisch vloerluik

Wanneer uw huis een kelder heeft, dan kan een elektrisch te bedienen vloerluik op maat een prima optie zijn. U hoeft dan niet zelf het luik open te maken. In plaats daarvan is een druk op de knop voldoende om het luik open te laten gaan. Voor de toegang naar uw kelder kunt u kiezen voor een transparant luik. U kijkt vanuit de woonkamer regelrecht uw kelder in. Met een transparant elektrische bedienbaar vloerluik voegt u een extra luxe element toe aan uw interieur.