Wonen Vitaal
Image default
Bouwmaterialen

Je tuin klaarmaken voor de lente doe je zo

Het is alweer bijna zover. De lente is in aantocht! Ben jij weer toe aan lekker relaxen in jouw tuin, genieten van de lentebriesjes en het gezang van de vogeltjes? Zo ja zijn hier een paar tips over hoe jij jouw tuin weer in tiptop conditie kan krijgen.

 

Haal het onkruid weg

Een vervelend klusje voor veel, maar toch een erg belangrijke stap om te doen. Het geeft de grond wat lucht en maakt ruimte vrij voor de wortels van de planten die je wél in je tuin wilt hebben. Het slimste helaas, is om het onkruid met de hand weg te halen. Zo kan je de plant met wortels en al in één keer uit de grond halen, zonder dat er wat overblijft. Woon jij nu in de buurt van Den Haag en heb je een grote tuin of gewoon veel onkruid? Dan is een afvalcontainer huren Den Haag een slim idee.

 

Tuin bemesten

Veel mensen denken dat het bemesten van je tuin alleen nodig is als je groente of fruit aan het groeien bent. Dit is daarentegen niet waar! Het bemesten van de grond in je tuin kan het enorm helpen om sneller bij te komen van de koude winter. Het biedt voedingsstoffen en het doet wonderen bij het voorkomen van ziektes, schimmels en ongedierte.

 

Gazon maaien

Wat ook erg voordelig is, is om als je een gazon hebt, het kort te maaien. Verwijder hierbij alles wat loskomt zoals mossen, grasresten en onkruid. Zo maak je de grond vrij en geef je het gras de kans om weer sterk terug te groeien.

 

Planten snoeien

De tip van het gras maaien geld ook voor je planten. Snoei je planten weer netjes bij en geef ze de zo de kans om weer sterker terug te groeien. Let er wel bij op, dat iedere plant een andere manier en tijd van snoeien nodig heeft. Mocht jij niet zeker zijn over welke planten je in je tuin hebt staan of je durft niet zelf te snoeien, neem dan eens een kijkje op Google of vraag hulp aan een professional.

https://afvalcontainersdenhaag.nl/