Wonen Vitaal
Image default
Aanbiedingen

3 dingen die je kunt doen om roos te bestrijden

3 dingen die je kunt doen om roos te bestrijden

Of je nu net die vervelende witte schilfers in je haar begint op te merken of al een eeuwigheid last hebt van roos, het is belangrijk om te weten dat er een aantal dingen zijn die je kunt doen om de strijd tegen roos aan te gaan. Laten we in dit blogartikel een aantal stappen nader bekijken die je kunt zetten om de strijd tegen roos te winnen!

 

Tip 1 Gebruik een gespecialiseerde shampoo voor roos. 

Er zijn genoeg shampoos die speciaal zijn samengesteld om roos te bestrijden. Veel daarvan bevatten ingrediënten als zinkpyrithion en salicylzuur, die kunnen helpen de hoeveelheid vervellingscellen op je hoofdhuid te verminderen en ontstekingen tegen te gaan. Het is belangrijk op te merken dat deze shampoos weliswaar tijdelijke verlichting van de symptomen geven, maar je roos niet genezen. Ze zullen echter zeker helpen om het onder controle te houden. Wij raden je van harte de Symbiose van Kerastase aan!

 

Tip 2 Houd je hoofdhuid schoon. 

Om van roos af te komen is het belangrijk om je hoofdhuid altijd schoon te houden door hem regelmatig te wassen met een kwaliteitsshampoo die bedoeld is voor de behandeling van roos en ook conditioner te gebruiken. Zorg ervoor dat je na elke wasbeurt goed uitspoelt, zodat achtergebleven shampoo je hoofdhuid niet irriteert of meer schilfers op je haar en kleren veroorzaakt. Probeer bovendien je hoofdhuid niet te veel te krabben of te irriteren tijdens het wassen, want dat maakt het probleem alleen maar erger. We snappen dat dit soms moeilijk kan zijn, maar je kan het!

 

Tip 3 Gebruik natuurlijke middelen zoals tea tree olie of appelciderazijn. 

Tea tree olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de jeuk en schilfers bij roos kunnen verlichten; bovendien kunnen de schimmelwerende eigenschappen helpen bij de behandeling van onderliggende schimmelinfecties die het probleem veroorzaken. Appelciderazijn werkt op dezelfde manier, maar is nog effectiever vanwege zijn natuurlijke zure pH-waarde, die de groei van gisten en schimmels op de hoofdhuid helpt voorkomen en tegelijkertijd de door ons lichaam geproduceerde overtollige oliën, die ook irritatie en schilfering kunnen veroorzaken, compenseert.

 

https://www.salontopper.nl