Wonen Vitaal
Image default
Bouwen en verbouwen

Een vijver maakt de tuin compleet

Heb jij een mooie tuin maar zoek jij nog naar de wow-factor? Is jouw tuin de plek waar jij naartoe gaat om te rusten en wil jij de relaxte sfeer verbeteren? Misschien is een vijver aanleggen dan een goed idee!

 

Voordelen van een vijver

Het aanleggen van een vijver in de tuin zorgt voor een vergrootte biodiversiteit. Het geeft dieren een plekje om te drinken en in te leven. Vogeltjes zullen sneller naar jouw tuin komen om een slokje te drinken en fluiten er lekker op los. Kikkers zullen van jouw vijver hun huis maken en ervoor zorgen dat er minder muggen en andere insecten in jouw tuin aanwezig zijn. Jij helpt hun en zij helpen jou! Het gefluit van de vogeltjes en de toevoeging van een eventueel fonteintje kunnen zo verder zorgen voor de perfecte rustgevende sfeer. Daarnaast is een vijver natuurlijk ideaal voor vissen en schildpadden. Wil jij dus huisdieren die niet veel aandacht nodig hebben? Dan is een vijver vol vissen misschien wel de perfecte oplossing.

 

Onderhoud van een vijver

Misschien heb je er al eens naar gekeken, maar een vijver kost eigenlijk helemaal niet zo veel onderhoud! Per jaar is het al genoeg om de vijver 2 keer een onderhoudsbeurt te geven. Sterker nog, de vijver vaker dan dat schoonmaken zal het biologisch evenwicht verstoren. Het voorjaar en het najaar zijn slimme momenten voor zo’n schoonmaak in te plannen.

 

Benodigde materialen

Bij het onderhouden van de vijver zijn een paar materialen nodig:

–          Een vijverschaar en schepnet voor het snoeien en verwijderen van de dode planten in de vijver.

–          Een vijverfilter

–          Een vijverstofzuiger voor het schoonmaken van de bodem.

–          Een grote container voor het afval

Al deze materialen zijn slim om te kopen in plaats van te huren, behalve de afvalcontainer. Woon jij in de buurt van Barendrecht? Kijk dan eens hier voor een container huren Barendrecht.

 

Kortom, heb jij een tuin die groot genoeg is en nog wat mist? Houd jij van rust en relaxen? Dan is een vijvertje misschien wel wat voor jou!

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/container-huren-barendrecht