Wonen Vitaal
Image default
Slapen

Hoe slaap zorgt voor een betere prestatie op het werk

Je hebt vast weleens gemerkt dat een nachtje slecht slapen zorgt voor een verminderde concentratie. Je kunt je maar moeilijk focussen op je werk en neemt regelmatig een koffiepauze. De dag lijkt ontzettend lang te duren en je krijgt bijna niks gedaan. Voldoende slaap zorgt ervoor dat jij je weer volledig kunt focussen op je werkzaamheden. Een goed kussen kan bijdragen aan een betere nachtrust, zodat jij ’s ochtends fris en fruitig staat en je al je werkzaamheden kunt voltooien. Zo ga jij met veel plezier naar je werk en hoef jij niet te piekeren over het werk dat zich opstapelt. Je kunt aan de hand van jouw slaaphouding een kussen uitzoeken die jou de juiste ondersteuning biedt. Zo lig jij ’s nachts comfortabel in je bed en word je wakker zonder nek- of rugklachten

Voldoende slaapt zorgt voor minder verzuim
Wanneer je voor langere tijd slecht slaapt, kan dit ervoor zorgen dat je ziek wordt. Zowel lichamelijk als geestelijk kan slecht slapen een aanslag voor je zijn. Dit is dan ook een reden waarom mensen zich ziek melden op het werk. Je zal eerder last hebben van hoofdpijn, je kunt je niet concentreren of je hebt de energie niet om op te staan. Door te kiezen voor een goed matras en een goed hoofdkussen vergroot je de kans dat jij ’s nachts beter kunt slapen. Wanneer je slecht slaapt vanwege andere problemen, is het belangrijk dat je hier iets aan doet. Zo kun je weer voldoende slaap meepakken en je weer volledig focussen op je werk en je privéleven. 

Zorg voor voldoende ontspanning na het werk
Het kan voorkomen dat je ’s nachts slecht slaapt omdat je je zorgen maakt over je werk. Misschien ligt je ’s nachts in bed nog te denken over een deadline of spelen er andere zaken op het werk. Het is dan goed om hierover te praten met je leidinggevende. Misschien kun je wat werkzaamheden aan een andere collega geven, zodat jij meer rust ervaart. Het is ook belangrijk om na het werk te zorgen voor ontspanning. Pak een hobby op of doe een lesje yoga om tot rust te komen. Een fijn bed is ook erg belangrijk voor een goede nachtrust. Kies bijvoorbeeld voor een metalen bed met een goed matras dat aansluit bij jouw voorkeuren en jouw lichaam. Dit zorgt voor extra ontspanning, zodat je sneller in slaap kunt vallen.

https://wonenvitaal.nl/hoe-slaap-zorgt-voor-een-betere-prestatie