Wonen Vitaal
Image default
Aanbiedingen

De ideale eetkamer inrichting!

Een eetkamer is een belangrijke ruimte in het huis. Het is de plek waar je samenkomt met vrienden en familie om te genieten van een heerlijke maaltijd en goede gesprekken. Het inrichten van een eetkamer is soms een hele uitdaging. Hier vind je enkele tips voor het inrichten van de ideale eetkamer.

Grootte van de eetkamertafel

De grootte van je eetkamertafel is belangrijk. Het moet groot genoeg zijn om comfortabel plaats te bieden aan je gasten, maar niet zo groot dat het de kamer overweldigt. Een algemene vuistregel is om minimaal 90 cm ruimte te hebben tussen de tafelrand en de muur, zodat er voldoende ruimte is om rond te lopen. Wil je een ruimte rolstoelvriendelijk maken? Kies dan voor nog meer afstand.

De juiste eetkamerstoelen bij eetkamerstoel outlet?

Comfortabele eetkamerstoel outlet zijn essentieel voor het creëren van een gastvrije sfeer. Kies stoelen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook passen bij de stijl van je eetkamer. Overweeg stoelen met een gevoerde zitting en rugleuning. Armleuningen vindt niet iedereen fijn bij een eettafel. Let erop dat de stoelhoogte past bij de hoogte van de tafel. Het is bijvoorbeeld nogal vervelend als je met de benen tegen de tafel aanzit. Houd rekening met de lengte die jij en je eventuele andere huisgenoten hebben.

Maak de eetkamer authentiek

Een eetkamer maak je persoonlijk door bijvoorbeeld kunstwerken of foto’s op te hangen aan de muur. Daarnaast zijn soms enkele oude meubels zoals een antieke buffetkast ook erg sfeervol. Tip voor als je een kleine eetkamer hebt: Een grote spiegel kan de kamer groter doen lijken en zorgt voor extra diepte.

Verder kunnen decoratieve voorwerpen, zoals een vaas met bloemen of een kaarsenhouder de ruimte opfleuren en een gezellige sfeer creëren.

Hoeveel bergruimte wil je?

Als je de ruimte hebt, overweeg dan het plaatsen van een buffetkast of een dressoir in de eetkamer. Dit biedt niet alleen extra opbergruimte voor servies en bestek, maar kan ook dienen als extra decoratieve ruimte.

https://www.meubeloutletweert.nl/woonmeubelen/eetkamerstoelen/