Wonen Vitaal
Image default
Slapen

Soorten kussen

Een technologisch hoogstandje uit het jaar 0, dat klinkt misschien niet zo positief, maar als je bedenkt wat voor technologie er al aanwezig was in het jaar 0, kan dat prima iets goeds zijn. Ik heb het hier namelijk over het kussen. Een hoes gevuld met zachte vulling, zodat wij als mensen niet langer aan de wilde natuur overgelaten hoeven te zijn bij het zitten, slapen, of rusten. Kussens zijn er in allerlei vormen en maten, maar zijn er ook nog met verschillende doeleinden.

De meest voor de hand liggende is natuurlijk het normale kussen. Dit kussen is relatief simpel en konden de mensen in het jaar 0 ook al wel bedenken. Het is een hoes van stof met daarin vulling. De vulling is van een zacht materiaal, zoals vaak in het verleden veren of wol, maar tegenwoordig vaker synthetische stoffen, welke speciaal ontworpen worden voor het gebruik in kussens, wat voor mensen met bepaalde allergieën, zoals stofmijtallergie een uitkomst kan zijn. 

Een echt modern kussen is het infrarood kussen. Dit kussen, dat ook wel warmtekussen wordt genoemd, combineert het comfort van een zachte zitten met het comfort van warmte. Door middel van stroom verwarmt een verwarmingselement het kussen, wat erg in de smaak valt bij mensen, maar natuurlijk het meest in de smaak valt bij de gemiddelde huis kat, die dit als de beste plek beschouwt om niks te doen en zich als god te laten vereren.

Van vergelijkbaar kaliber is een massagekussen kopen. Ook dit is een kussen dat wordt gecombineerd met elektriciteit. Je gaat zitten op het kussen en het kussen heeft bepaalde dingen erin zitten die voor een massage kunnen zorgen. Denk hierbij aan draaiende bollen, of aan trilling, maar ook vaak een combinatie met warmte, wat ook goed kan zijn voor rug en gewrichten namelijk.

Verder is een modern technologisch kussen nog het ergonomische kussen. Deze kan handig zijn voor mensen met rugklachten. Rugklachten kunnen worden veroorzaakt door een verkeerde houding bij het slapen en met een ergonomisch kussen, dat je vaak tussen je benen legt, kan je je houding op zo’n manier aanpassen dat je rug minder pijn gaat doen.

 

http://comfy-kussen.nl