Wonen Vitaal
Image default
Slapen

Waar moet je aan denken als je het hebt over een goed matras?

 

Een slechte nachtrust wil niemand en daarom is het slim om een goed matras aan te schaffen waar je jaren van kunt genieten. Je hebt een matras nodig die lekker ligt, maar je hebt ook een matras nodig die een goede ondersteuning biedt. Desalniettemin hebben veel mensen moeite om een goed matras aan te schaffen. Waar zoal op letten als je besluit een nieuw matras te kopen? Ben je geïnteresseerd in de beste matras 2023? Lees dan verder in deze blog!

Wat is een goed matras?

Uiteraard moet een goed matras een goede ondersteuning aan het lichaam bieden. Daarnaast moet een goed matras natuurlijk ook lekker comfortabel liggen, alhoewel dat voor iedereen anders is. Daarom is het aan te raden om proef te slapen. Qua prijs zegt vrij weinig over hoe goed of slecht een matras is. Soms heb je vullingen die duurder zijn en een luxere afwerking hebben. Duurzaamheid is niet de beste kant van matrassen. Dat komt omdat ze voor een groot afvalprobleem zorgen als ze weg worden gegooid. Een matras dat langer meegaat is een stuk beter voor het milieu en duurzaamheid. Heeft je partner een ander postuur dan is het aan te raden om een verschillend tweepersoons matras te kiezen. Weet je van jezelf dat je veel zweet in bed, dan is een luchtdoorlatend matras ideaal. Heb je het vaak koud in bed, kies dan voor een warm matras en als je het warm in bed hebt, kies dan voor een koud matras. Een Matt Sleeps review lezen kan bijvoorbeeld ook doorslaggevend zijn als je ook klantrecensies meeneemt in je beoordeling.

Wat voor producten koop je bij een nieuw matras?

Wil je je matras vervangen, dan hoef je niet gelijk ook je bedbodem te vervangen. Er is geen bewijs dat een bedbodem invloed heeft op de slaapkwaliteit. Wel is het goed om op te letten dat de bodem goed ventileren. Het kopen van een topmatras is niet verplicht, maar je kunt ermee wel je gewone matras mee sparen en het comfort vergroten. Echter zal een kwalitatief matras alleen goed genoeg moeten zijn. Heb je te maken met een slecht matras dan kan een topmatras de kwaliteit ervan niet verbeteren. Last van een huisstofmijt allergie, dan is het belangrijk dat de hoes te wassen en af te nemen . Wassen van de hoes doe je op 60 graden. Je schaft een boxspringcombinatie aan, omdat alles gelijk in elkaar past. Qua onderstel maakt het niet veel uit qua lig eigenschappen en het matras zou hetzelfde moeten liggen. Alleen veert het met een boxspring meestal meer. 

 

https://wonenvitaal.nl/een-goed-matras/