Wonen Vitaal
Image default
Woning en Tuin

Waarom is een speelhuisje kopen voor je kind een fantastisch idee?

Soms weet je als ouder niet meer wat je jouw kind allemaal nog kan geven qua bepaald speelgoed of iets anders waarmee ze kunnen spelen. Toch merk je misschien als ouder dat ze vaak toch meer binnen blijven spelen of naar een scherm zitten te staren. Dat wil je je kind ook niet geven. Dus dan kun je beter iets regelen voor buiten in de tuin waar ze heerlijk los kunnen gaan met vrienden of alleen. Dan is een speelhuisje het ideale cadeau om aan een kind te geven. In deze blog geven we je een aantal redenen waarom.

Het is hun eigen plekje waar ze zich comfortabel voelen

Soms hebben kinderen een eigen plek nodig om even tot rust te kunnen komen of om juist even helemaal in hun eigen element te kunnen zijn. Meestal is hun kamer die plek, maar ouders kunnen dan zo makkelijk er door heen gaan dat het niet meer zo privé lijkt. In het speelhuisje hebben ze meer een eigen plek waar ze zelf bepalen of de ‘gootsteen’ vol met zand zit of dat er een leuke hanghoek is waar ze lekker in kunnen zitten. Of wanneer ze de deuren en ramen open en dicht doen. Kortom, het is een veilige en betrouwbare plek voor kinderen.

Het geeft een gevoel van vrijheid

Een speelhuisje kan ook een gevoel van vrijheid geven. Zij bepalen waar alles komt te staan in het huis en wat ze erin gaan doen. Gaan ze alleen maar lekker kletsen met hun vrienden over school of gaan ze lekker iets ‘koken’ om dat later aan de ouders te geven zodat ze daarvan kunnen genieten? De keuzes liggen bij het kind en dat vind een kind fijn om te hebben. Zij bepalen wat ze gaan doen, niet de ouders.

Het stimuleert creativiteit

Wat de meeste ouders niet weten is dat een speelhuisje ook voor creativiteit kan stimuleren van een kind. Als ouder zeg je maar dat ze in het speelhuisje moeten gaan spelen, maar zij moeten bedenken wat ze dan precies gaan doen. Bedenken ze een leuk nieuw spel om te doen of gaan ze lekker een rollenspel doen? Dat is ook iets wat veel vraagt van hun creativiteit.