Wonen Vitaal
Image default
Home entertainment en communicatie

Match je design tv vloerstandaard met je interieur

Het samenstellen van een design interieur is een minutieus proces. Het is een samenspel van vormen, lijnen en gebruik van een bepaald kleurenpalet. Daarbovenop heb je als design liefhebber veel geduld. Je wilt steeds dat juiste meubel of decorstuk op de kop tikken dat jouw interieur helemaal afmaakt. Met de opkomst van de strakke multifunctionele televisies van bijvoorbeeld Samsung of Bang en Olufsen, is een geschikte design tv vloerstandaard een absolute must voor je interieur. Hoe match je nu de juiste tv standaard met jouw design?

Gebruik van ruwe materialen

In strakke interieurs wordt vaak gebruik gemaakt van ruwe en natuurlijke materialen zoals hout, parket, of diverse metalen. Deze industriële stijl kan je perfect doortrekken in je keuze voor design tv vloerstandaard. Zo biedt het merk Xtrarm de Juno Tripod in stevig staal. Deze zwarte tripod blinkt uit in al zijn eenvoud en past door zijn tijdloos ontwerp in elk interieur.

De lijn van Arius past ook binnen deze optiek. Met een mooi afgewerkt stalen frame biedt deze design tv vloerstandaard voldoende stevigheid voor je televisie. Daarnaast is er een keuze uit verschillende materialen voor de voet zoals ahorn of beuk.

Vintage elementen combineren

Liefhebbers van design houden van verzamelen en het juiste item op het juiste moment op de kop te tikken. Het perfecte design interieur is samengesteld uit unieke vintage stukken, handgemaakte ambachtsproducten en goed uitgekiende en praktische ontwerpen. Zeer populair zijn vintage Scandinavische stoelen die leder en hout combineren in een strak maar comfortabel design.

Handgemaakte interieuritems winnen steeds vaker aan populariteit. Waar een aantal decennia geleden erg werd opgekeken naar industrieel gemaakte meubelen, kiest men vandaag steeds vaker weer voor ambachten. Een belangrijk kenmerk bij deze handgemaakte stukken is het gebruik van erg natuurlijke en ruwe producten, denk bijvoorbeeld aan een boomstamtafel met stevig metalen onderstel.

Drie design tv vloerstandaards die een eigen unieke plekje verdienen in dit type interieur zijn:

  • De Ayta tripod uit beukenhout
  • De TVS 3695 uit eikenhout
  • De Juno Tripod uit staal

Aankoop design tv vloerstandaard

Bij het aanschaffen van een nieuwe design tv vloerstandaard zijn er een naast het ontwerp een aantal praktische zaken waar je rekening moet mee houden. Zo wil je graag een tv standaard die verstelbaar is in hoogte. Zo kan je deze matchen in je interieur maar kun je ook een comfortabele kijkhoogte instellen voor je eigen gemak.Controleer steeds het gewicht van je televisie. Bepaalde design tv vloerstandaards zijn eerder gemaakt voor het lichtere type televisie tot maximaal 30 kg. Denk bijvoorbeeld aan de Juno Tripod. Voor zwaardere televisies opteer je beter voor een steviger model zoals de TVS 3695 die tot 50 kg kan dragen.Denk ook aan het wegwerken van kabels en aansluiten van andere apparatuur. Zo heeft bijna ieder gezin nu minstens één decoder voor digitale televisie, soms ook één of meerdere spelconsoles. De meeste design tv vloerstandaards zijn voorzien van een nette afwerking om kabels te verbergen. Denk voor je aankoop zeker na hoeveel apparaten je aan je televisie wilt aansluiten en neem dat mee in je aankoopbesluit voor jouw perfecte design tv vloerstandaard!