Wonen Vitaal
Image default
Woning en Tuin

Meer uit je tuin halen? Lees deze tips!

Aan het eind van de dag of bijvoorbeeld in het weekend wil je bij mooi weer kunnen genieten van alles wat bloeit en groeit in de tuin. Ook voor je kinderen heeft een fraai ingerichte tuin veel meerwaarde. Zij leren er de natuur te ontdekken, kunnen er spelen met vrienden en vriendinnen, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om het maximale uit de tuin te halen. Denk bijvoorbeeld aan een compacte moestuin, welke je kinderen of jijzelf kan gebruiken voor het kweken van verse groenten en fruit. Je koopt de groenteplantjes bij iedere tuinwinkel of kweker! Aan de basis van een comfortabele tuin ligt echter een fijne tuinset. Kies voor een tuinset welke voldoende plek biedt aan het hele gezin. Je wilt hier niet alleen op kunnen zitten, maar bij voorkeur ook op kunnen liggen.

 

Kies voor de luxe van een spa in de tuin

Hoewel een tuinset een comfortabele basis biedt om in de zomer van het mooie weer te kunnen genieten, zijn er nog meer opties. Combineer de loungeset bijvoorbeeld met een spa of een zwembad. Wie denkt dat zo’n spa of zwembad al snel duizenden euro’s kost heeft het mis. Door voor een opblaasbaar model te kiezen ben je vaak al voor een paar honderd euro klaar. Logischerwijs gaat een opblaasbaar model minder lang mee dan een vaste jacuzzi. Kleine steentjes kunnen voor een lek in de spa zorgen. Kies je voor een opblaasbaar model zwembad, dan is deze niet duurder dan zo’n 50 tot 100 euro. Er zijn verschillende webshops waar je deze producten koopt. Tijd om te ontspannen in je eigen tuin!

 

Geniet ook in de herfst van de tuin met een veranda

Om ook in de herfst of het vroege voorjaar naar buiten te kunnen, kan het de overweging waard zijn de tuin van een veranda te voorzien. In plaats van een veranda helpt ook een tuinhuis je het hele jaar door van de tuin te genieten. Ze bieden beschutting tegen een buitje. Maak je zijkanten van de veranda dicht, wat bijvoorbeeld het geval is bij een glazen tuinkamer of serre, dan heb je daarnaast geen last meer van de wind. Houd er rekening mee dat een tuinkamer of serre in de zomer erg warm kan worden. Het voordeel van een veranda is dat dit hierbij minder snel het geval is.

 

Tip: houd jezelf in de herfst en winter warm, door gebruik te maken van een aantal heaters onder de veranda. Ze zijn daarbij heel sfeervol! Een terrasverwarmer kan ook een optie zijn.

 

Denk na over de beplanting in de borders

Leuk, zo’n tuinset, een spa en een veranda in de tuin. Echt genieten doe je echter pas, wanneer er voldoende bloeit en groeit! Denk om deze reden goed na over de beplanting in de tuin. Welke planten bloeien op welk moment in het jaar? Wat is een geschikte plek voor de verschillende planten? Op internet vind je er veel informatie over. Door op ieder moment van het jaar iets te laten bloeien, geniet je het hele jaar van de tuin. 

https://www.fonteyn.nl/tuinmeubelen/tuinsets