Wonen Vitaal
Image default
Meubels

Tips voor een gezellige overkapping

Tips voor een gezellige overkapping

Wanneer het warmer wordt, gaan we massaal naar buiten. Waar de één druk bezig is met de tuin, is de ander bezig met de inrichten van de overkapping. Vooral wanneer we ‘s avonds een uurtje langer buiten willen zitten of overdag in de schaduw, is een overkapping een absolute must have voor in je tuin. Uiteraard moet het natuurlijk allemaal wel passen, maar doordat het veelal maatwerk betreft, is er voor iedere tuin wel een overkapping te realiseren. Naast dat we onze overkapping natuurlijk gebruiken voor het plaatsen van ons tuinstel, is het ook belangrijk deze ruimte gezellig en sfeervol in te richten. Hoe je dit doet, dat lees je hier.

Stijl

Allereerst is het natuurlijk belangrijk te bepalen voor welke stijl je gaat. Waar tot voorkort de bohemian stijl enorm populair was, zien we ook steeds vaker dat er wordt gekozen voor de stijl die we in ons huis hebben doortrekken tot in onze tuin. Zo is een luxe woonstijl met gouden accessoires en prachtige ornamenten een absolute aanrader voor een sfeervol en gezellig gevoel. 

Kleuren

De kleuren die je kiest voor onder je overkapping bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Wel is het belangrijk rekening te houden met het feit dat lichte kleuren weerkaatsen en donkere kleuren de warmte absorberen. Nu is dit voor accessoires niet direct een probleem, maar wanneer je met de muren aan de slag gaat, is het raadzaam te kiezen voor een lichtere kleur. Zo houd je het niet alleen een stuk eenvoudiger koel, maar lijkt de ruimte optisch ook groter, dan wanneer je kiest voor donkere kleuren. Bij KNUS Lifestyle vind je allerlei tips voor het inrichten van zowel je woonkamer als de aankleding van je overkapping.

Afmeting

De afmeting van je overkapping bepaald voor het grootste gedeelte hoeveel ruimte jij overhoudt voor de aankleding van je overkapping. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je tuinstel al ruim de helft van de ruimte bedekt, het niet verstandig is te kiezen voor allerlei andere spulletjes. Dit zorgt voor een druk en chaotisch gevoel, iets wat je juist in de tuin wilt proberen te voorkomen.