Wonen Vitaal
Image default
Wonen in een appartement

Meer gevoel van rust in huis

De tijd gaat steeds sneller, lijkt het wel. In werkelijkheid is het niet de tijd die sneller gaat, maar de innovaties gaan steeds sneller, er is steeds meer druk en stress en wellicht neem je te weinig echt rust in huis. Hoe krijg je nu dan meer gevoel van rust in huis? Lees het hier.

Landelijke keuken

Een gevoel van rust zit hem in de kleine en de grote dingen. Als de basis van het huis geen rust uitstraalt, is het moeilijker om rust te voelen. Voor veel mensen straalt een landelijke keuken rust uit. Een landelijke keuken refereert naar de tijd waarin men nog de tijd had om spontaan bij elkaar een kopje koffie te drinken en de rust te nemen. In de landelijke keuken zat men aan de keukentafel gewoon weg even te genieten.

Opgeruimd huis

Een opgeruimd huis geeft ook rust. Je komt er niet altijd aan toe om het huis helemaal op en top op te ruimen? Dan is het de kunst om te kiezen. Houd voor jezelf bijvoorbeeld de regel aan dat het rommelig mag zijn, maar de eetkamertafel moet opgeruimd zijn. Het kan natuurlijk ook om een andere plek gaan dan de eetkamertafel.

Opgeruimd hoofd

Zelfs bij een opgeruimd huis kun je onrust ervaren. Onrust vanuit bijvoorbeeld je werk dat je met je meeneemt. Ga daarmee aan de slag. Niet door te piekeren, maar door te doen wat binnen jouw armlengte ligt aan te passen naar hoe jij het wil.

Soms kan een boswandeling, even bewegen, helpen. Kun je niet goed lopen of heb je geen zin om naar buiten te gaan? Misschien helpt het jou om meer planten in huis te hebben. Planten, de natuur, geeft namelijk ook rust. Zelfs een poster met een afbeelding van de natuur schijnt te helpen voor meer gevoel van rust. Nog een extra tip: leg wat takjes lavendel in huis en ruik daaraan als je je wat onrustig voelt. Van lavendel is bewezen dat de geur rustgevend werkt.