Wonen Vitaal
Image default
Gezond wonen

Een gym in je eigen huis bouwen?

Sinds de coronapandemie die ons jarenlang aan huis heeft gekluisterd, kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te gaan sporten in plaats van naar de sportschool te gaan. Dat biedt verschillende voordelen. Zo wordt de drempel lager om te gaan en omdat je geen reistijd meer hebt kun je vaker gaan sporten zonder dat het je meer tijd kost. Bovendien hoef je nooit meer op apparaten of materieel te wachten omdat iemand anders ermee bezig is. Maar als je thuis wilt gaan sporten, hoe kun je dan het beste je eigen gym inrichten?

Kracht & cardio combineren

Net als op de sportschool is het prettig wanneer je thuis zowel aan je conditie als aan een krachtig lichaam kunt werken. Zorg er dus voor dat je spullen aanschaft waarmee je beide kunt trainen. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, en wat veel sportscholen je willen doen geloven, heb je helemaal niet zoveel spullen nodig om beide te kunnen doen.

Welk materieel heb je nodig?

Kies voor spullen die niet teveel ruimte innemen. Op de sportschool staan vaak enorme apparaten waar je vervolgens maar één spiergroep mee kunt trainen. Zonde van de ruimte want je kunt met losse gewichten en bijvoorbeeld een rack of bankje veel spiergroepen tegelijk trainen, zonder dat het veel ruimte inneemt. Let er overigens wel op dat je vloer geschikt is om op te trainen. Hiervoor kun je bij verschillende winkels speciale sportvloeren bestellen voor niet al teveel geld.

Aankleding van je gym

Je eigen gym moet een inspirerende ruimte zijn dus kleed de ruimte zo aan dat je er energie uithaalt. Zo kun je in je eigen gym een mooie plek maken om je sportprijzen en medailles uit je sportcarrière trots tentoon te stellen! Vaak belanden deze ergens in een schoenendoos en liggen ze weg te stoffen op zolder. Zonde! Je hebt er immers hard voor gewerkt. In je eigen gym kun je je trofeeën mooi uitstallen en als extra motivatie gebruiken tijdens je trainingen!