Wonen Vitaal
Image default
Wonen in een appartement

Gezond wonen

Gezondheid is een belangrijke factor voor je levensgeluk. Het is dan ook helemaal niet gek dat mensen goed nadenken over gezond wonen. Waar woon je gezond? Voor jou en je eventuele huisgenoten een belangrijke vraag. Zeker als je de zorg hebt over kinderen kan het zijn dat je extra goed nadenkt over gezond wonen.

Veilig wonen: criminaliteit in de buurt?

Voor gezond wonen is het belangrijk dat je woning op een veilige plek staat. Als je in een buurt woont met nogal hoge criminaliteit cijfers, is dat geen fijn gegeven. Zeker als je kinderen hebt, wil je toch graag veilig wonen. Als je dus ergens wil wonen, check dan ook even hoe veilig de buurt is.

Goede lucht

Steeds vaker zijn er protesten tegen bedrijven die ervoor zorgen dat de lucht niet goed schoon is. De hele commotie rondom het bedrijf Tata Steel Europe. Het is niet zo vanzelfsprekend dat de overheid er automatisch voor zorgt dat de lucht in jouw woonomgeving goed is.

Gezond huis: tip makelaar best

Een gezond huis heeft goede ventilatie, is niet vochtig en er is ook geen schimmel in huis, geeft een makelaar in best aan. Mensen kunnen erg ziek worden van schimmels, tocht en ook door te veel isolatie, aldus makelaar best. In dat laatste geval kunnen mensen last krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn geeft makelaar best aan.

Veilig gebied

Het gaat niet alleen om de lucht, de criminaliteit en een gezond huis. Er kunnen ook andere dingen spelen. Denk aan bijvoorbeeld Groningen waar het winnen van gas voor zeer onveilige woonsituaties zorgt. Hier is het dus belangrijk dat je goed kijkt naar de risico’s. Niet overal in Groningen is het trouwens per definitie onveilig wonen. Alleen is goede research, als je van plan bent om een woning in Groningen te kopen, wel van belang. Het zou jammer zijn als je mede door een gebrek aan een goede research in een huis komt te wonen met een hoog risico op schade door een aardbeving.

https://www.dhvc.nl/makelaar-best/