Wonen Vitaal
Image default
Vloeren

Zijn er voordelen aan het hebben van een PVC vloer?

PVC vloeren hebben vele voordelen. Allereerst het gebruikscomfort, want het is aangenaam onder de voeten en geeft geen koud contact. Het is een goede geluidsisolator. Zijn eenvoud van installatie zal u ook verleiden. Tenslotte is het praktisch in gebruik omdat het gemakkelijk schoon te maken is. Neem bijvoorbeeld de Hebeta Charente XL collectie met zijn prachtige, realistische PVC vloeren.

Hoe kies je een Vinyl vloer of PVC vloer?

Kies de PVC vloer die aan uw behoeften is aangepast. Voordat u begint met het kiezen van uw vinyl of PVC vloer, moet u ervoor zorgen dat deze past bij het gebruik van de ruimte van bestemming. Immers, afhankelijk van de kamer waar het zal worden geïnstalleerd, zal uw vloer meer of minder passage ondergaan. Dus zal meer of minder weerstand vereisen tegen bepaalde criteria zoals stijl, dikte, formaat, installatiemethoden, enz.

Zijn er verschillende stijlen vinyl vloeren?

Er bestaan twee grote families van stijlen voor PVC vloeren: effen of imitatie materialen.Een effen vloer blijft sober en combineert harmonieus met elk type van decoratie.

De PVC-vloeren met houteffect zijn opvallend realistisch en reproduceren natuurgetrouw een massief houten parket (teak, bamboe, walnoot, enz.) met zijn knoesten en zijn authentieke gebreken.

Betonnen of metalen vinyl vloertegels zijn ook verkrijgbaar. Natuursteen (graniet, leisteen) of tegels (tomettes) worden niet vergeten en laten u toe een unieke en gepersonaliseerde sfeer te bekomen.

Er bestaan meerdere diktes van Vinyl PVC vloeren

Het bestemmingsstuk bepaalt de keuze van de dikte van uw PVC vinyl vloer.

  • Occasionele doorgangsruimtes (kantoor, kamers voor volwassenen): slijtlaag tussen 0,12 en 0,15 mm.

  • Vaak gebruikte kamers (woonkamer, eetkamer, woonkamer, trap…): slijtlaag tussen 0,15 en 0,25 mm.

Veel gebruikte ruimten (keuken, kinderkamer, ruimte met toegang van buitenaf, collectieve ruimten zoals een ziekenhuis): de slijtlaag ligt tussen 0,25 en 0,30 mm.

Kan je kiezen uit verschillende formaten?

PVC vloeren bestaan in verschillende vormen:

  • Rollen van 1 tot 5 meter kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd met een tapijt-PVC fixatief of dubbelzijdige lijm. Sommige modellen rollen zijn zwaar genoeg (afdichtingsvilt) om geen lijm nodig te hebben, dit is ook het geval voor kleine oppervlakken (minder dan 25 m2).

  • De vinyl vloertegels zijn ideaal om een betegelingseffect aan uw vloer te geven en zijn over het algemeen verkrijgbaar in vierkante formaten van 30 tot 60 cm per zijde.

  • De vinyl planken ten slotte zijn ideaal om houten parket te imiteren en kunnen met clips of kleefstoffen worden geïnstalleerd.

Als u op zoek bent naar een echt parketeffect, geef dan de voorkeur aan PVC-vloeren in tegels of planken.

Het kiezen van geluidsisolatie

De mate van geluids- of akoestische isolatie is een essentieel element als u in een appartement woont of voor bepaalde kamers in huis (slaapkamers, woonkamer).

De dikte, een vilten rug en de schuimlagen die in sommige PVC-vloeren aanwezig zijn, zullen een goede geluidsisolatie bevorderen. Deze elementen zullen zowel de verspreiding van geluid naar andere kamers voorkomen als hinderlijke geluiden van buitenaf beperken.

Hoe kies je de juiste Vinyl vloerbedekking?

Flexibele vloeren worden gekenmerkt door het gemak van installatie in vergelijking met bijvoorbeeld tegels. Tegenwoordig kunnen vinyl en PVC vloeren worden geïnstalleerd in 3 soorten PVC vloeren installatie:

Rol: Sommige vloeren zijn vrij zwaar en hebben geen lijm nodig. Andere kunnen worden bevestigd met een speciale lijm of dubbelzijdige tape. De rollen meten meestal van 2 tot 4 meter. Met dit type installatie zorgt u voor een goede homogeniteit van de vloer in de kamer.

Tegels met een zelfklevende clip-on functie

In clip-on of zelfklevende tegels: gemakkelijk te installeren, de tegels kunnen individueel worden vervangen in geval van bezorgdheid. Als er een onuitwisbaar spoor of een schok achterblijft, hoeft u alleen maar de betreffende plaat te vervangen. Niet gezien en niet geweten. De afmetingen van deze tegels zijn over het algemeen 30 x 45 cm of 45 x 45 cm. Dit type plaatsing is bijzonder geschikt voor het bedekken van oude tegels.

Zelfklevende strips

In clip-on of zelfklevende strips: gemakkelijk te installeren, ze genieten de voorkeur om een parketeffect te creëren. Natuurlijke tinten, imitatie van donker of gebleekt hout: ook hier zijn de mogelijkheden legio. Wat de afmetingen betreft, vinden we ze in verschillende rechthoekige formaten; de meest voorkomende zijn 15 x 92 cm en 15 x 94 cm.

Voor installatie in de badkamer is het beter een antislipvloer te kiezen en na te gaan of de rugleuning compatibel is met vochtige ruimtes. En voor een perfecte afwerking, denk aan de drempelstangen die het mogelijk maken de verbinding te maken tussen twee verschillende vloeren.

http://vloerenbaas.nl