Wonen Vitaal
Image default
Vloeren

Genieten van de robuuste uitstraling van betonlook tegels

Een van de nieuwste modetrends die zowel in horecagelegenheden als kantoren en woonhuizen terugkomt, is het gebruik van de betonlook tegel. Het is niet voor niks dat dit tegeltype zo populair is tegenwoordig. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook veelzijdig, makkelijk te combineren binnen elke interieurstijl en in allerlei soorten en maten beschikbaar, waardoor er voor elk budget wel iets te vinden is.

Soorten betonlook tegels

Betonlook tegels zijn zowel te krijgen voor vloeren als wanden, en kunnen binnen elke ruimte worden toegepast. Denk aan de keuken, de wanden van een badkamer of toilet of de woonkamervloer. Het meest voorkomende soort is de betonlook vloertegel. Deze geeft de woning een stoere en robuuste uitstraling, waardoor hij perfect is om te gebruiken binnen een industriële stijl. In combinatie met witte muren en deuren, zijn ze daarnaast bij uitstek geschikt voor de Ibiza Boho look of een dromerige Beach stijl. Betonlook tegels worden in verschillende tinten grijs gemaakt, vanaf heel licht grijs en taupe tot antraciet. Grijze tegels hebben als voordeel dat ze voor een neutrale basis zorgen en absoluut tijdloos zijn. Mocht je na een aantal jaren zijn uitgekeken op je inrichting, hoef je deze vloertegels niet te vervangen, omdat ze makkelijk te combineren zijn met een andere woontrend.

De voordelen van betonlook tegels

Betonlook tegels hebben naast hun tijdloze karakter nog een aantal andere voordelen

Ruimtelijk effect

Betonlook tegels zijn beschikbaar in een zeer groot formaat en maatvast, waardoor de voegen smal zijn. Dit, in combinatie met een voeg in dezelfde tint grijs als de tegel, zorgt voor een zeer ruimtelijk effect. Daarnaast zijn betonlook tegels zeer makkelijk in het onderhoud. Speciale reinigingsmiddelen zijn niet per se noodzakelijk, maar wel aan te raden als je de kleur en glans extra wilt benadrukken.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Er wordt vaak gedacht dat tegels in de winter kouder zijn dan een vloer van hout of laminaat. Dit is echter absoluut niet het geval omdat ze uitstekend te combineren zijn met vloerverwarming. Betonlook tegels hebben een zeer goede geleiding en kunnen de warmte langere tijd vasthouden. Tegels zijn dus in feite een duurzaam en milieuvriendelijke alternatief.

Alleen maar voordelen

Men zou kunnen pleiten voor een echte betonnen vloer omdat er dan geen voegen zichtbaar zijn en je een mooie, egale oppervlakte hebt. Echter krijg je dan ook te maken met scheuren, vochtigheid en temperatuurschommelingen. Dit is allemaal niet het geval als men kiest voor betonlook tegels. Betonlook tegels zijn immers duurzaam, gebruikersvriendelijk, trendy en ook nog eens heel betaalbaar. Kortom, een chique look voor een zacht prijsje.