Wonen Vitaal
Image default
Verbouwen

Hoe lang duurt het stucen van een woning?

Het laten stucen van een volledige woning kan flink wat tijd in beslag nemen. Niet alleen het stucen zelf, maar ook het drogen kost veel tijd. Wist je namelijk dat er tot wel 500 liter water wordt gebruikt bij het stucen van de volledige woning? Je kunt je dus wel voorstellen dat dit even wat tijd kost voordat dit allemaal goed droog is. Ga je te snel met de muren of plafonds aan de slag, dan loop je het risico dat het behang niet goed hecht. Maar hoe lang duurt het laten stucen van een woning met bijvoorbeeld dunpleister nu eigenlijk?

 

Het stucen zelf

Wanneer je kiest voor één van de vele soorten dunpleisters om je muren of plafonds mee te stucen, dan neemt dit ongeveer zo’n 3 tot 5 dagen in beslag. Belangrijk is wel dat dit afhankelijk is van een aantal zaken. Zo is het afhankelijk van het aantal vierkante meters en ook van de complexiteit van de muren of plafonds die moeten worden gestuct. Je kunt je wel voorstellen dat het stucen van een grote lange wand een stuk eenvoudiger is, dan wanneer er een kelder moet worden aangepakt, die niet hoger is dan 1,5 meter. Het is daarom dus ook van belang dat een bedrijf op locatie komt kijken voordat ze een klus aannemen. Je zit er niet op te wachten dat je achteraf een stuk duurder uit bent, doordat je een huis hebt waar meer werk in zit, dan een gemiddeld ander huis.

 

Het drogen van het stucwerk

Op het moment dat de stukadoor Amersfoort klaar is met de werkzaamheden, is het belangrijk dat de woning goed droogt. Dit proces kun je overigens versnellen door de ramen en deuren op te laten staan en gebruik te maken van bouwdrogers. Ondanks het feit dat je zelf flink wat kunt doen om het proces te versnellen, moet je er toch echt rekening mee houden dat het drogen toch zeker 1,5 tot 2 weken in beslag kan nemen. Denk daarom ook niet te makkelijk dat het allemaal wel droog is, want wanneer je te snel met de muren aan de slag gaat, kan dit zorgen voor flinke problemen.