Wonen Vitaal
Image default
Huishoudelijk

Hervulbare koffiecups: hoe werken die?

Als je een enorme koffieleut bent dan heb je vast en zeker wel een koffiemachine in huis. Veel mensen hebben de Nespresso koffiemachine en zetten hier snel en gemakkelijk koffie mee. De cupjes voor deze automaat zijn in vrijwel iedere supermarkt te koop en bovendien bestaan er ook genoeg B merken van de cupjes. Er zijn veel smaken, waardoor er voor iedereen wel iets bij zit. Er zijn nu ook al de hervulbare koffiecups. Die werken iets anders dan de cups die je gewend bent, want die gooi je na gebruik weg. Hoe werken de hervulbare koffiecups precies?

Hervulbaar

Als je kiest voor een van de hervulbare cupjes dan betekent dat dus automatisch dat je deze kan hervullen na gebruik. Je opent het cupje en vervolgens meet je in een maatbeker de juiste hoeveelheid gemalen koffie af en doe je die in de cup. Vervolgens duw je de koffie goed aan in de cup zodat de cup voldoende gevuld is. Doe daarna de deksel erop en plaats de cup in het Nespresso apparaat. Nu wordt je koffie gemaakt. Hierna kun je de cup dus gewoon weer gebruiken. Of het handig is? Dat is aan jezelf om te beslissen. Als je meerdere kopjes achter elkaar wilt zetten is het misschien minder handig, want je moet alles weer nauwkeurig afmeten en bovendien is de cup nog warm.

Werking

Daarnaast is de werking van de hervulbare koffiecups misschien niet helemaal optimaal. Je moet namelijk precies genoeg gemalen koffie afmeten met de maatbeker wil je een heerlijke smaak krijgen. Heb je niet genoeg dan is of de smaak niet lekker of er blijft een hoop gemalen koffie in het cupje achter. Dit maakt dat hervulbare cups lastiger zijn dan de gemalen koffie die je in de supermarkt koopt. Je kan misschien beter kiezen voor een alternatief met Nespresso cups bestellen. Nespresso cups bestellen kan namelijk ook op een duurzame manier. Dat kun je doen door biologisch afbreekbare cups te bestellen. De koffie is lekkerder en het kost je minder moeite. Het is net zo verantwoord.

https://dekoffiejongens.nl/hervulbare-nespresso-cups/