Wonen Vitaal
Image default
Verbouwen

Eenvoudige stappenplan voor afdichting rond een bad.

Eenvoudig stappenplan voor afdichting rond een bad.

Of u nu een complete badkamersuite installeert of gewoon uw huidige badkamer opnieuw afdicht, het is belangrijk dat u de juiste kit voor de klus kiest.

Afdichting rondom sanitair zorgt voor een nette en waterdichte afwerking rondom uw bad, toilet, wastafel en douche. Het zou een eenvoudige taak moeten zijn die u zelf kunt doen. Kies anders voor een kitbedrijf. Als u weet hoe u uw sanitair op de juiste manier afdicht, bespaart u zowel tijd als geld.

Onze stapsgewijze handleiding helpt u uw bad opnieuw af te dichten en uw badkamer te beschermen tegen onnodige lekken en/of zwarte schimmelgroei.

Wat heeft u nodig?

  • Hoogwaardige afdichtingskit van sanitaire kwaliteit
  • Kitpistool van hoge kwaliteit
  • Flexibele gladstrijktool
  • Remover Spray – Als u oude kit verwijdert.
  • Afplakband
  • Veiligheidssnijder – Zoals een mes of patroonsnijder.
  • Schone doek.
  • Reiniger / ontvetter van goede kwaliteit.
  • Zeepoplossing (schoon water en wasmiddel).
  • Handdrukspuit met schoon water.

Hoe oude kit te verwijderen zodat u een schone hechtlaag klrijgt.

Als u oude kit rond een bad vervangt, is de eerste stap het verwijderen van de bestaande siliconen.
Gebruik eerst een gereedschap voor het verwijderen van kit of een mes om de kit van de badkuip en de muur te scheiden en verwijder vervolgens al het siliconenmateriaal uit de voeg.
Zorg ervoor dat u tijdens het proces geen krassen maakt op oppervlakken. Eventuele siliconenresten kunt u verwijderen met Remover Spray.

Stap voor stap hoe te werk te gaan.

Vul het bad met water voordat u kit aanbrengt.
Waarom is dit nodig? Het gewicht van het water zorgt ervoor dat de kit niet barst wanneer het bad later wordt gebruikt. Dit geeft een meer realistische gewichtsweergave in vergelijking met een lege kuip. Leeg het bad NIET totdat de kit volledig is uitgehard.

Verwijder vuil, stof en vet met een schone doek.
Niet-poreuze ondergronden dient u te ontvetten met een Cleaner. Droog het oppervlak voordat u een kit aanbrengt.

Plak de verbindingsranden af.
Om een ​​nette afwerking te garanderen, gebruikt u afplaktape om de voeg netjes af te plakken. Zorg ervoor dat de voeg op elk oppervlak 5 mm breed is.

Open de patroon
Snijd de bovenkant van de spuitmond af met een veiligheidsmes. Schroef de spuitmond op de koker en snij het uiteinde af op dezelfde breedte als de voeg. Plaats de koker in het kitpistool en knijp in de hendel totdat de kit verschijnt.

Begin met kitten.
Plaats het mondstuk waar u wilt beginnen met afdichten. Knijp in de handgreep en beweeg het kitpistool in een vloeiende beweging langs de voeg. Breng voldoende kit aan voor een goede hechting van het product.

Maak uw vinger nat in een zeepoplossing en strijk glad langs de randen. Verwijder onmiddellijk de afplaktape en strijk deze voorzichtig glad om uitstekende randen te voorkomen.

Is dit werk u allemaal te veel, bel dan een kitbedrijf. Dit bedrijf staat klaar met ervaren kitters. Zij doen niet alleen uw badcel maar ook keukens, wc, ramen en deuren. Vraag een richtprijs op dan komt u niet voor verrassingen te staan. In deze regio’s staan ervaren kitters voor u klaar: Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant.

 

https://www.areyoukittingme.nl/