Wonen Vitaal
Image default
Huishoudelijk

Hoe krijg je echt schone ramen?

Iedereen kent het wel, als je een tevreden gevoel hebt over je net gewassen ramen, blijkt bij de eerste zonnestraal dat het raam nog vol strepen zit. Of toch niet zo blinkend schoon is geworden als je hoopte. Wat kun je nu doen om, zonder al te veel moeite, schone ramen te krijgen? Je zou natuurlijk een glazenwasser kunnen laten komen. Of je vraagt wat handige tips aan de glazenwasser Almelo.

Hoe voorkom je strepen?

Volgens de glazenwasser uit Almelo kunnen strepen op je ramen verschillende oorzaken hebben. Als je bijvoorbeeld in een regio woont waar veel kalk in het water zit, is de kans op strepen groter dan in een gebied met zachter water. Door wat azijn aan het water toe te voegen, breek je de aanwezige kalk in het kraanwater af. Je kunt er ook voor kiezen om regenwater te gebruiken. Dat bevat niet alleen minder kalk, het is ook nog eens milieuvriendelijk. De glazenwasser uit Almelo weet ook dat mensen afwasmiddel aan het water toevoegen. Dat is op zich goed als je vettige ramen hebt. Maar teveel afwasmiddel veroorzaakt ook strepen. Dus wees daar niet te scheutig mee. Heb je toch te veel strepen naar je zin? Wrijf dan met krantenpapier over het raam. Hiermee haal je de laatste strepen weg volgens de glazenwasser in Almelo.

Kies de juiste weersomstandigheden

Je zult waarschijnlijk niet zo snel de ramen wassen als het regent of als het vriest, omdat dat voor jezelf niet prettig is. Toch kun je in de vrieskou in de verleiding komen om de ramen te lappen, zeker als de zon volop schijnt. Toch is een zonnige dag niet het ideale moment om de ramen te wassen. Door de warmte van de zon droogt het water dat je op de ramen aanbrengt sneller op. Dat veroorzaakt dus ook gemakkelijk strepen. De glazenwasser in Almelo adviseert daarom om bij droog en enigszins bewolkt weer je ramen te lappen voor het beste resultaat. 

Waar moet je aan denken tijdens het ramen wassen?

De glazenwasser uit Almelo adviseert om nooit brandspiritus aan het water toe te voegen. Dit ontvet wel, maar het geeft je ramen ook een blauwe waas die je altijd blijft zien. Gebruik dus liever een mild schoonmaakmiddel of afwasmiddel. Dat laatste is speciaal bedoeld om te ontvetten. Een klein beetje volstaat al voor een schoon en streeploos resultaat. Daarnaast moet je erop letten dat de spons die je gebruikt schoon is. Achtergebleven vuil, hoe klein ook, kunnen krasjes op je raam of raamkozijn veroorzaken. Ook de zeem die je gebruikt moet schoon en heel zijn. Gebruik bovendien een wisser die het juiste formaat heeft zodat je in een aantal vloeiende bewegingen het raam al droog kunt trekken. Daarnaast moet de strip natuurlijk helemaal heel zijn, zodat er geen spoor van water achterblijft, waar de wisser het raam niet heeft geraakt.

Geniet van een glanzend resultaat

Met deze tips van de glazenwasser Almelo kan het bijna niet meer misgaan en geniet je van het uitzicht vanachter je schone ramen. Een bijkomend voordeel van gewassen ramen is dat de mensen die op straat lopen, minder gemakkelijk binnen kunnen kijken. De schone ramen weerspiegelen namelijk aan de buitenkant. En dat geeft misschien wel een extra voldaan gevoel.