Wonen Vitaal
Image default
Deur kozijn raam trap

Trendy zwarte handgrepen voor elke meubel

Bij het kiezen van handgreepjes zijn kleuren, materialen en vormen essentieel en bepalend voor de stijl van uw project. Een functionele en ergonomische handgreep maakt namelijk ook deel uit van de esthetiek.

Details en designs bepalen het karakter, de moderniteit, het comfort en de bruikbaarheid van uw installatie. Ziet u vanwege de veelheid aan modellen en soorten door de bomen het bos niet meer? Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste handgrepen te kiezen voor uw project.

 

1. Houd rekening met de afmetingen van uw project

Voordat u zelfs maar het model of de kleur van uw handgreep kiest, moet u rekening houden met bepaalde technische beperkingen. Het is immers in de eerste plaats de grootte, lengte en vorm van uw arrangement die de mogelijkheden van handgrepen bepalen. Om harmonie te garanderen en de gebruikslocaties te respecteren, zult u dus volgens deze criteria moeten kiezen.

 

2. Pas uw handgrepen aan de plaats en het gebruik van het meubel aan

De plaats en het gebruik van het meubel spelen ook een rol bij uw keuze voor grepen. In een huis, appartement of kantoor moet elke kamer andere gripkenmerken hebben. In een keuken of een badkamer gaat u bijvoorbeeld voor het gemak van openen en sluiten, terwijl in een woonkamer of een slaapkamer de esthetiek en de stijl zullen moeten passen bij de rest van uw interieur.

 

3. Kies de stijl die u leuk vindt

U hebt een ruime keuze aan vormen, kleuren en materialen. Geef uw wensen de vrije loop en geef uitdrukking aan uw smaak in het interieur. Van de knop tot het handvat, van de handpassage tot de geïntegreerde handgreep, of het nu gaat om zwarte handgrepen of zilverkleurige en witte modellen, u kunt de perfecte combinatie bedenken en spelen met de inrichting van uw project.