Wonen Vitaal
Image default
Consumenteninformatie

Je huishoudelijke taken beter regelen

Met een carrière, studie of kinderen kan het huishouden er al snel bij inschieten. De klusjes stapelen zich op en na verloop van tijd zie je door de bomen het bos niet meer en is het een troep in huis! Klinkt dit herkenbaar? Hoe zorg je ervoor dat je niet achter gaat lopen met je huishoudelijke taken, ook wanneer je het druk hebt met andere, vaak veel belangrijkere prioriteiten. Gebruik de tips uit het onderstaande artikel en zorg ervoor dat jouw woning er weer tiptop uitziet, en uit blijft zien!

Maak een lijst met huishoudelijke taken

Het klinkt misschien een beetje suf maar lijstje helpt je om inzichtelijk te krijgen wat er allemaal moet gebeuren. Geef per taak ook een tijdsframe aan zodat je het in je dagelijks leven goed in kunt passen. Nog handiger is een app die je kunt gebruiken om een lijstje mee te maken. Aangezien veel huishoudelijke klussen wekelijks of maandelijks herhaald worden, kun je ze met een app als Asana afvinken en worden ze daarna automatisch voor de week of maand erop weer in je lijst gezet.

Beloon jezelf!

Wanneer je het hele lijstje hebt afgewerkt mag je jezelf best eens trakteren! Je hebt het verdiend! En je huis is ook nog eens netjes opgeruimd. Herinner je aan het feit dat huishoudelijke taken niet altijd even makkelijk zijn en tijd kosten en dat je dat best een beetje mag vieren wanneer je je doel gehaald hebt. Je kunt zelfs een gepersonaliseerde sleutelhanger of een ander klein aandenken bestellen. Het klinkt misschien suf maar probeer het eens!

Wanneer je het huishouden bijhoudt kost het veel minder tijd!

Wanneer de huishoudelijke taken zich opstapelen weet je na verloop van tijd gewoon niet meer waar je nog moet beginnen! Wanneer je taken zoals het stofzuigen, schoonmaken van het toilet en het opruimen van de keuken een beetje bijhoudt, zal je merken dat je er veel minder tijd aan kwijt bent. Wanneer je deze taken dagelijks of wekelijks bijhoudt kost het je vaak maar een paar minuten. Je voorkomt dat vuil zich aankoekt of wolken stof onder je bank of andere, moeilijk bereikbare plaatsen terecht komen. Zo ben je een stuk sneller klaar!