Wonen Vitaal
Image default
Woningen

Met deze tips richt je de perfecte hal in

Een hal is een onderdeel van de woning dat vaak wordt gezien als een onderdeel waar men alleen maar binnenkomen. Verder wordt er nauwelijks aandacht besteed aan de hal en wordt de deur van de woonkamer, die er vaak direct aan grenst, gesloten en wordt er naar de hal niet meer omgekeken. Dit is een veelgemaakte fout. Zeker als je je bedenkt dan een hal juist een belangrijk onderdeel is van de woning. Iedereen komt hier immers binnen en dat betekent dat je hier dus een visitekaartje van moet maken. Met de volgende tips richt je de perfecte hal in!

Betrek het interieur bij de aanliggende kamer

Een hal grenst vaak aan een aanliggende kamer. Dit is vaak de woonkamer. Mensen spenderen graag wat meer geld aan de inrichting van de woonkamer dan aan een andere kamer, omdat ze verwachten hier de meeste tijd door te brengen. In praktijk is dat ook zo en dat is dan ook goed te zien aan de inrichting en aan de materialen die er zijn gebruikt om deze kamer zo mooi mogelijk aan te kleden. Een hal kan je zien als een verlengde van deze kamer. Direct vanuit de hal kom je in de woonkamer terecht. Betrek het interieur van de woonkamer met dat van de hal. Zo heb je een mooi geheel als je van de hal in de woonkamer stapt.

hal

Maak er een kleurrijk geheel van

Kleur doet veel wonderen. Ook in de inrichting van de hal. Durf te spelen met kleuren en probeer ook nieuwe stijlen uit. Veel mensen gaan voor klassieke kleuren omdat dit vaak veiliger aanvoelt. Maar dat hoeft zeker niet. Door juist te spelen met kleuren en combinaties te durven maken, ziet de inrichting van de hal er speelser uit en krijgt het ook een moderner uiterlijk.

Klein?

Een hal is vaak klein. Het hoeft ook niet heel groot te zijn, want het is natuurlijk niet meer dan een ruimte waarin men binnen komt. Het kan wel lastig zijn als je een kleine hal hebt om het goed in te richten zonder dat het er al snel vol lijkt of het een functie krijgt van een opbergplaats. Het is een stukje leefruimte en het moet zeker niet proppen worden in de hal. Speel daarom met afmetingen. Door rekening te houden met de afmetingen van meubels die je in de gang plaatst of rekening houdt met de afmetingen van accessoires, benut je de ruimte waarvoor het bedoeld is zonder dat je ruimte verliest. Vergeet ook niet om een spiegel op te hangen. Door deze te hangen, ziet de hal er ruimtelijker en groter uit.

Licht!

Licht is in elke kamer natuurlijk belangrijk. Maar ook in de hal speelt het een grote rol. Licht is een essentieel iets wat je moet hebben in de hal. Witte muren en veel lampen zorgen er ook voor dat de gang er groter uitziet dan dat het is.

De hal inrichten

Ook bij de inrichting van de hal kun je er voor zorgen dat het een prachtige ruimte is waar je graag binnen wilt komen. In een ruimere gang kun je bijvoorbeeld opbergkasten of een schoenenkast kwijt. In plaats van een standaard kapstok, zijn opbergkasten iets netter en schoenen plaats je netjes in een schoenenkast. Een tip is om een kijkje te nemen bij de opbergkasten van Emob. Deze opbergkasten zijn stijlvol en zeer handig. 

Door het volgen van de juiste tips maak je van de gang een prachtige ruime.