Wonen Vitaal
Image default
Woning en Tuin

Een speeltoestel brengt je kind in contact met de natuur

Een speeltoestel in je eigen tuin is een prachtige manier om je kind in contact te brengen met de fascinerende wereld van aarde, planten, insecten en andere levende beestjes. Een speeltoestel zal de innerlijke ontdekkingsreiziger, wetenschapper, theoloog, chef-kok, filosoof en nog veel meer bij je kind naar boven brengen.

Spelen, ontdekken, ontwikkelen

Met een speeltoestel in je eigen tuin geef je je kinderen ook een eindeloos onderhoudende en veelzijdige gelegenheid om te spelen, te groeien, te ontdekken en te ontwikkelen. Door hun eigen speeltoestel willen kinderen maar wat graag naar buiten om te spelen in de frisse buitenlucht. Bijkomend voordeel? Het houdt hen actief, zodat ze hun energie kwijt kunnen.

Een geschenk van liefde

Kinderen reageren op de natuur zoals bloemen reageren op bijen. Hun wereld wordt steeds een stukje groter en verdere schoonheid en verwondering worden zichtbaar, terwijl nieuwe ideeën en manieren om naar dingen te kijken tijdens het spelen worden geboren. Als je je kind deze blik in de natuur en al haar mogelijkheden gunt, is dat een geschenk van liefde en ontwikkelt het een waardering voor de natuur die tot ver in de volwassenheid zal blijven bestaan.

Natuurlijke nieuwsgierigheid

Het aanmoedigen van spelen in de natuur begint met het betrekken van kinderen bij buitenactiviteiten en het koesteren van hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Een speeltoestel in je eigen tuin is een ideale plek voor activiteiten waar kinderen dagelijks van kunnen genieten. Kinderen vinden het leuk om projecten te doen zoals zaadjes planten, forten en doolhoven bouwen, of helpen bij het creëren van een habitat voor zowel wilde als huisdieren. Ze hebben een eindeloze en natuurlijke nieuwsgierigheid naar alles om hen heen. Eenmaal buiten spelend, wordt ook de nieuwsgierigheid voor de natuur om hen heen aangewakkerd. En dat alles begint met de aanschaf van een speeltoestel.

Voor elke tuin een geschikt speeltoestel

Je tuin hoeft absoluut niet groot te zijn om een speeltoestel in je tuin te realiseren. Ook een wat kleinere tuin heeft de potentie om een van de favoriete plekken van je kind te worden. De Speeltoestel Koning heeft een groot assortiment en zo vast en zeker voor elk wat wils.