Wonen Vitaal
Image default
Wonen in een appartement

In vijf stappen een warme woonkamer

Je kent het wel, zo’n typische ‘mannen huishouding’. Niet dat dit trouwens altijd wordt bewoond door een man hoor. Het gaat meer om het idee: zo’n kamer die ongeveer 0,0% gezelligheid kent. Het is vooral praktisch ingericht en meestal zijn de smaakvolle meubelstukken ook ver te zoeken. Ga je toevallig met iemand samenwonen die zo’n huis heeft? Dan wil je het misschien graag een wat meer warme sfeer geven. Hoe je dat kan doen? Dat lees je hier.

Houten wanddecoratie

Een Houten wanddecoraties doet het enorm goed op kale kille muren. Het geeft direct een warmer gevoel. Met een houten wanddecoratie ga je al direct het verschil merken. Zonder ook maar verder iets te hebben gedaan. Maar met alleen een houten wanddecoratie is het natuurlijk niet zo dat het direct stopt, want wil je echt gezellig wonen? Dan wil je waarschijnlijk nog wel wat meer sfeermakers.

Planten

Planten zorgen instant voor een heel ander gevoel in huis. Je brengt letterlijk leven in de woonkamer. Er zijn hele mooie kamerplanten die tevens ook goed voor de kwaliteit van de lucht zijn. Wel zo handig als je met z’n tweeën bijvoorbeeld in een wat kleine woonkamer zit. Maar, ook al is de woonkamer niet klein, planten doen het altijd goed. Bovendien kun je dan ook kiezen voor plantenpotten in de kleuren die jij vindt passen. Zo kun je dus wat meer aansturen op een geheel. Dit matchen met kleuren kun je ook met gekleurde kussen op de bank doen natuurlijk.

Kaarsjes

Tja kaarsjes zijn cliché, maar weet je dat komt omdat clichés nu eenmaal zo waar zijn en toch nog vaak genegeerd worden. Het kan trouwens ook helpen om mooie dimlichten erbij te kopen, mocht je een woonkamer hebben waar nu alleen nog maar ‘zo’n bouwlamp’ in zit. Dan heb je immers wel meer nodig dan alleen kaarsjes.

Wees lief voor elkaar

Een huis kan nog zo gezellig of ongezellig ogen, met of zonder houten wandecoraties. Uiteindelijk krijg je de echte warmte uit de mensen die er wonen. Oké huisdieren kunnen ook fijn zijn. Wat ontzettend kan helpen bij het samen tot een interieur komen, is de gedachte: vind ik dit het gevecht waard? Zoals ze het in het Engels zeggen ‘pick your battles’. Dat geeft ook rust. Wat is nu uiteindelijk echt belangrijk?