Wonen Vitaal
Image default
Wonen in een appartement

In 3 stappen geen energiekosten meer

In 3 stappen geen energiekosten meer, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Toch kun je, mits je de nodige investeringen maakt écht in drie stappen van je energiekosten af zijn. Hoe? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Als je geen geld hebt om deze investeringen te maken kun je dit toch doen, dankzij de hulp van de overheid. Er bestaan namelijk subsidies en leningen speciaal voor het verlagen van je energiekosten, zoals de energie bespaar lening.

Stap 1: Isolatie advies

De eerste stap naar het gedag zeggen van de energiekosten is, isolatie advies aanvragen. Door isolatie advies aan te vragen krijg je kijk op de huidige situatie van je woning en wat je nog kunt verbeteren. Isolatie is de eerste stap naar een lage energierekening.

Je kunt je dak, muren en ramen isoleren. Hierdoor zal de buiten temperatuur buiten blijven en de binnen temperatuur binnen blijven.

Stap 2: Investeer in zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen zijn een logische volgende stap als je gedag wilt zeggen tegen je energierekening. Tegenwoordig bestaan er zelfs slimme thuisbatterijen en AI die je verbruik leren kennen en precies weten wanneer zij tekort komen of te veel opwekken, dit wordt dan door de slimme thuisbatterij voor de beste tarieven ingekocht of verkocht aan het net.

Een thuisbatterij is in Nederland echter nog niet zo interessant, aangezien je nog genoeg geld krijgt voor het verkopen van je opgeleverde stroom.

Stap 3: Neem een warmtepomp

Een warmtepomp is een flinke investering, die het zeker waard is. Je zult dankzij een warmtepomp namelijk nog altijd kunnen genieten van het gemak van gas, zonder daadwerkelijk gas te verbruiken. Een warmtepomp werkt namelijk samen met je CV ketel maar zal je woning verwarmen doormiddel van buiten lucht of lucht uit de bodem en gebruikt maar een kleine hoeveelheid stroom, dat makkelijk gedekt is met je zonnepanelen.

 

https://www.isolatie-info.nl/