Wonen Vitaal
Image default
Verbouwen

De gereedschappen die je nodig hebt om te stucen

Ben jij ook van plan om goede stukadoorsdiensten in te gaan huren of wil je gewoon wat meer weten over stucen? Dan zit je met dit artikel goed. Wij gaan het namelijk hebben over de verschillende gereedschappen die een stukadoor nodig heeft. Dit zijn er een heleboel, misschien zelfs wel te veel om op te noemen. Daarom zullen we je in dit artikel wat meer vertellen over de belangrijkste gereedschappen van een stucadoor. Zo weet je straks wat meer over stucen en hoe dit in zijn werk gaat. Misschien ben je namelijk wel van plan om zelf je muren te gaan stucen. Echter zouden we je wel aanraden om het door een professional te laten doen, zodat je resultaat optimaal wordt.

De basisgereedschappen van een stukadoor

Een stukadoor gebruikt dus een heleboel gereedschappen. Allereerst wordt er vaak gebruik gemaakt van een spackmes. Deze wordt gebruikt om het stucwerk plat te strijken. Zo wordt het zo glad mogelijk, wat natuurlijk wel zo mooi is. Een ander gereedschap dat hiervoor gebruikt wordt is een paleerijzer. Deze is alleen bedoeld voor het meer precieze en kleinere stucwerk. Dan is er ook nog de houten spaan. Die wordt gebruikt om de specie op de muur aan te brengen. Een stucadoor heeft daarnaast vaak ook nog eens een heleboel andere materialen bij zich, hij is dus eigenlijk op vrijwel alle situaties voorbereid.

Gereedschappen voor speciaal stucwerk

Soms heeft een klant ook speciale eisen qua stucwerk. Denk bijvoorbeeld aan structuren in de muur. Een veel gebruikt gereedschap is het schuurbord, dat meestal van rubber gemaakt is. Met dit gereedschap kan je een speciaal effect op de muur creëren. Een andere manier om je muur een leuk effect te geven is door zand te gebruiken. Dit zand voeg je dan toe aan het mengsel dat je gebruikt om te stucen. De zandkorrels geven je muren een korrelig effect. Je moet ervan houden, maar er zijn een heleboel mensen die het erg mooi vinden. Je kan je wensen eigenlijk vrijwel altijd met de stukadoor bespreken. In de meeste gevallen is er namelijk vanalles mogelijk.