Wonen Vitaal
Image default
Meubels

Hoe richt je een hobbykamer in?

Er is toch niets zo leuk als je eigen hobbykamer inrichten? Of het nu gaat om een game room of een knutselkamer, je hobbyruimte is je eigen paradijs. Laat je creativiteit erop los! Maar hoe doe je dat? Een kamer inrichten klinkt leuk, maar als je er niet goed in bent kan het je veel stress opleveren. Daarom hebben we in dit artikel vier tips verzameld waarmee jij met steigerhouten meubelen moeiteloos je eigen hobbyruimte inricht. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder.

Tip één: kies een thema

Een van de grootste fouten die mensen maken als ze een ruimte inrichten, is dat ze allerlei verschillende meubelen en kleuren met elkaar proberen te combineren. Soms kan dat, bijvoorbeeld als je voor een mix-and-match-interieur gaat. Maar in veel gevallen ziet het er rommelig en een beetje onhandig uit. Gelukkig past steigerhout bij bijna alle andere houtsoorten en kleuren. Toch kun je niet zomaar een dotje doen. Kies daarom een thema voor je hobbykamer. Dit thema kan zo simpel of creatief zijn als je zelf wilt. Is jouw thema simpelweg “blauw” of ga je voor een jaren negentig vibe?

Tip twee: maak een moodboard

Heb je een thema gekozen? Maak dan een moodboard dat past bij dit thema. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Pinterest gebruiken. Het belangrijkste is dat je foto’s opzoekt met de esthetiek van je thema, waar je ook echt iets aan hebt tijdens het inrichten. Zoek bijvoorbeeld op “room interior 90s” of google “hobbykamer ideeën blauw”. Maak een mooi moodboard (een soort collage) waarin je een beeld schept van de sfeer die straks in je hobbykamer moet hangen. Heb je eenmaal bedacht hoe de kamer eruit gaat zien, dan kun je op zoek naar meubels en decoratie.

Tip drie: houd je meubels neutraal

Houd je meubels neutraal. Zet bijvoorbeeld een tafel van steigerhout en een steigerhouten vakkenkast neer en kies ook bij alle andere meubels voor een lichte houtsoort. Hoe beter je meubelen bij elkaar passen, hoe meer je eromheen kunt doen. Wil jij bijvoorbeeld neonverlichting ophangen? Dan moet dat blauwe licht niet clashen met een pimpelpaarse bank of felrood bureau.

Tip vier: houd je aan je plan

Tijdens het decoreren van een kamer raak je al snel overenthousiast. Je ziet iets leuks in de winkel en koopt het meteen, ook als het eigenlijk niet bij je gekozen thema past. “Het is wel oké,” denk je dan. “Het gaat echt leuk staan”. Maar voor je het weet heb je ontzettend veel spullen die je niet met elkaar kunt combineren. Zorg daarom dat je je aan je plan houdt.

Waar koop je steigerhouten meubels?

Wil jij je hobbykamer ook inrichten met steigerhouten meubels? Zulke meubels koop je bij VanLonden.com, dé webshop voor al je steigerhouten meubelen. Steigerhout is goed met andere houtsoorten en kleuren te combineren en is daarnaast heel duurzaam. Omdat het een recycleproduct is, draag je zelfs een steentje bij aan een schoner milieu. Wanneer ga jij je hobbykamer met steigerhout inrichten?

 

https://vanlonden.com/