Wonen Vitaal
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Uw huis verduurzamen? Dat kan met cool roof coating!

Als huiseigenaar kun je bijdragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd besparen op je energierekening. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van cool roof coating. Dit is een speciale coating die op het dak van je huis wordt aangebracht om warmte en zonnestralen te weerkaatsen. Hierdoor blijft het dak koeler en wordt de warmte niet geabsorbeerd, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om je huis te koelen. Cool roof coating is een relatief eenvoudige en goedkope manier om je huis te verduurzamen en tegelijkertijd geld te besparen op je energierekening. In dit artikel leggen we uit wat cool roof coating is, wat de voordelen zijn en hoe het wordt aangebracht.

Wat is een cool roof coating?

Cool roof coating is een type dakcoating met een reflecterende werking dat op platte daken kan worden aangebracht. Het is gemaakt van siliconen en heeft sterke UV-werende en waterkerende eigenschappen. Door de reflecterende werking van de coating kunnen zonnestralen worden weerkaatst, waardoor het dak koeler blijft en de warmte niet wordt geabsorbeerd. Hierdoor blijft het binnenklimaat aangenaam en wordt er minder energie gebruikt om je huis te koelen. Cool roof coating kan worden toegepast op verschillende soorten dakbedekkingen, zoals bitumen, PVC en EPDM. Het is een duurzame en milieuvriendelijke manier om je huis te verduurzamen en tegelijkertijd te besparen op je energierekening.

De voordelen van cool roof coating

Cool roof coating heeft vele voordelen. Zo beschermt het niet alleen het dak tegen weersomstandigheden, maar kan het ook de levensduur van een plat dak met 15 tot 30 jaar verlengen. Dit komt omdat stilstaand water op platte daken kan leiden tot snelle veroudering door vocht en UV-straling, maar een cool roof coating kan dit voorkomen. Daarnaast kan het aanbrengen van een witte dakcoating leiden tot een flinke stijging van het rendement van zonnepanelen en een daling van de binnentemperatuur met wel 10 graden Celsius. Dit heeft als gevolg dat het gebruik van airconditioning in huis kan worden verminderd, wat weer leidt tot een besparing op de energierekening. Het aanbrengen van cool roof coating is een duurzame en milieuvriendelijke manier om je huis te verduurzamen. Het is belangrijk om te weten dat platdakherstel.nl je kan helpen bij het aanbrengen van cool roof coating op jouw platte dak.

Het aanbrengen van cool roof coating

Met cool roof coating kun je op een duurzame en milieuvriendelijke manier je platte dak verduurzamen. Het aanbrengen van deze coating is een relatief eenvoudig proces. Een vakman zal de dakbedekking eerst grondig schoonmaken en eventuele beschadigingen repareren. Vervolgens wordt de cool roof coating in meerdere lagen op het dak gespoten. De coating is leverbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, lichtgrijs en zwart. Witte coating is het meest effectief omdat deze de warmte het best reflecteert. Het aanbrengen van cool roof coating is een investering die zichzelf terugverdient in energiebesparing en verlenging van de levensduur van het dak.

https://www.platdakherstel.nl/