Wonen Vitaal
Image default
Decoratie en accessoires

6 redenen waarom je een whiteboard in huis kan gebruiken

Ontdek waarom een whiteboard, krijtbord of whiteboard flipover niet alleen handig op kantoor of op school is, maar ook een toevoeging kan zijn in je huis.

1. Om overzicht te houden

Soms ligt je bureau of keukentafel zo vol met papieren dat je het overzicht kan verliezen. Je kunt dan een whiteboard gebruiken om brieven, bonnetjes of ander papierwerk op te bewaren. Daarmee is ook meteen je bureau of keukentafel opgeruimd!

2. Voor een effectief huishouden

Een whiteboard is een goed middel om de ander of jezelf te herinneren aan huishoudelijke taken. Zo kun je een interactief boodschappenlijstje bijhouden, zodat je weet welke producten je nog moet halen bij je volgende supermarktbezoek. Je kunt ook een overzicht van huishoudelijke taken op het whitboard maken die je verdeeld onder je huisgenoten.

3. Ter inspiratie

Door leuke ideeën, inspirerende teksten of grappige quotes op je whiteboard te schrijven, kom je je dag op een positieve manier door. Wanneer je inspiratie nodig hebt om je werk af te ronden of wanneer je nieuwe ideeën nodig hebt voor jouw levensprojecten, kan zo’n inspiratiemuur heel handig zijn.

4. Leren leuker maken

Of je nu zelf studeert of kinderen hebt die naar school gaan, een whiteboard kan leren een stuk leuker maken. Tijdens het studeren kun je een mindmap maken om dat wat je geleerd hebt visueel te maken en beter te onthouden. Voor jonge kinderen die leren rekenen of schrijven is leren op een whiteboard of krijtbord natuurlijk erg uitnodigend. Daarbij is het voordeel van een whiteboard of krijtbord dat je elke fout ook weer kan uitwissen en telkens opnieuw kan beginnen.

5. Een fijne thuiswerkplek

Heb je een thuiswerkplek? Dan mag een whiteboard of whiteboard flipover eigenlijk niet ontbreken. Je kunt er makkelijk je to-dolijstjes mee bijhouden, telefoonnummers op schrijven, brieven bewaren of gebruiken tijdens online meetings. Zo wordt je werkruimte niet alleen overzichtelijker, maar ook professioneler. Het is daarbij erg vermoeiend voor je ogen om lange tijd naar een computerscherm te staren. Als je je werk af kan wisselen met het werken op een whiteboard, is dat ook meteen gezonder voor je ogen.

6. Collage van herinneringen

Naast dat je een whiteboard kan gebruiken voor geschreven materiaal, kun je er natuurlijk ook foto’s of andere mooie afbeeldingen op hangen. Doordat je het telkens kan veranderen met magneten, komt je collage tot leven. Zo kun je een mooie fotomuur of collage muur maken die je herinnerd aan mooie momenten of je leuke ideeën geeft.

https://whiteboard-flipover.nl/