Wonen Vitaal
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Daarom is gevelcoating zo belangrijk

Wil je dat jouw gevel er altijd stralend uitziet en tegelijkertijd je dak in optimale conditie krijgen en houden? Dan is het coaten van je gevel een must! In dit artikel lees je meer over wat gevelcoating nu precies is en waarom het belangrijk is voor jouw woning.

Wat is gevelcoating en wat zijn de voordelen ervan?

Gevelcoating is het letterlijke coaten van een gevel. Hierbij wordt een dunne, transparante laag gevelcoating over de gevel aangebracht. Het Zuiden Coatings is een partij die gespecialiseerd is in het coaten van gevels. Wil jij ook je gevel laten coaten? Dit heeft verschillende voordelen:

  • Gevelcoating biedt een extra beschermingslaag tegen invloeden van buitenaf, zoals regen, wind en UV-straling. 

  • Deze laag verlengt de levensduur van je gevel aanzienlijk. en voorkomt schade door verkleuring, scheuren of afbladderen.

  • Vuil en mossen krijgen minder grip op je gevel, doordat deze minder goed aan je gevel kunnen hechten. Hierdoor blijft deze langer schoon en fris ogen, waardoor het aanzicht van je woning wordt verbeterd.

  • Het is een duurzame keuze, omdat gevelcoatings niet alleen je gevel beschermen, maar ook het milieu. De meeste coatings zijn namelijk watergedragen, wat betekent dat ze weinig tot geen schadelijke stoffen bevatten.

Langdurige bescherming voor jouw dak en gevel

Door het coaten van je gevel investeer je dus in de langdurige bescherming en verzorging van zowel je gevel als dak. Dus waar wacht je nog op? Laat die coating aanbrengen en geniet jarenlang van een prachtige én goed onderhouden woning! Je kunt overigens naast gevelcoating ook kiezen voor een dak coating.

Je hebt langer plezier van een schone en beschermde gevel

Hoewel een gevelcoating in feite een dun laagje is, heb je er zeker op de lange termijn heel veel aan. Het zorgt er namelijk ook voor dat kleine haarscheurtjes in je gevel worden afgesloten, waardoor er geen rotting in het hout kan optreden. Bovendien zorgt een gevelcoating ervoor dat je dak tot wel tien jaar langer mee gaat. Afhankelijk van de conditie van je dak en gevel kan een coating er in sommige gevallen voor zorgen dat een gevel zelfs tot vijftien jaar langer meegaat. Een slimme investering dus!

 

https://hetzuidencoatings.nl/