Wonen Vitaal
Image default
Aanbiedingen

PVC vloer laten leggen

PVC vloeren zijn tegenwoordig enorm populair vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Als je overweegt om een PVC vloer te laten leggen, ben je bij ons aan het juiste adres. We begrijpen dat het laten leggen van een nieuwe vloer een belangrijke beslissing is, en we staan klaar om je hierbij te helpen. Of je nu kiest voor een houtlook, tegellook of een andere stijl, wij zorgen ervoor dat jouw PVC vloer professioneel wordt geïnstalleerd. Ons team van vakmensen heeft ruime ervaring in het leggen van PVC vloeren en zorgt voor een prachtig resultaat. Laat ons weten wat je wensen zijn en wij regelen de rest!

Soorten PVC-vloeren en hun kenmerken

Er zijn verschillende soorten PVC-vloeren beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit tegels, planken of luxe visgraat PVC-vloeren. Tegel-PVC is ideaal voor ruimtes waar veel water wordt gebruikt, zoals de badkamer of keuken. Planken-PVC is daarentegen weer geschikt voor woon- of slaapkamers vanwege het warme en authentieke uiterlijk. Visgraat-PVC geeft een luxueuze uitstraling aan elke kamer en is bovendien gemakkelijk te onderhouden. Naast de traditionele PVC-vloer zijn er tegenwoordig ook duurzame alternatieven op de markt. Eco+ PVC-vloeren maken gebruik van biologische weekmakers, wat beter is voor zowel het milieu als jouw gezondheid. Het installatieproces van een plak-PVC vloer verloopt over het algemeen soepeler dan andere varianten omdat deze sterker is en minder problemen oplevert. Als je een oude houten ondervloer hebt, kan Coretec klik-PVC een goede optie zijn. Deze variant biedt extra stabiliteit en gaat langer mee dan andere vormen van PVC-vloeren.

Voordelen en nadelen van PVC-vloeren

Als je overweegt om een PVC vloer te laten leggen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van zowel de voordelen als nadelen. VH Vloeren biedt verschillende soorten PVC-vloeren die geluiddempend, warmtedoorlatend, geschikt voor vloerverwarming en duurzaam zijn. Daarnaast zijn ze hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud dankzij hun gladde oppervlak. Bovendien zijn ze beschikbaar in verschillende legpatronen, waardoor er altijd wel een stijl is die bij jou past. Echter, zoals bij elk type vloerbedekking, heeft ook PVC enkele nadelen. Zo kunnen deze vloeren schadelijke stoffen bevatten omdat ze gemaakt zijn van kunststof. Ook kan het sneller krassen dan andere materialen door steentjes, zand of de nagels van huisdieren. Er bestaat daarnaast kans op naden en kieren tussen de planken of tegels. Hoewel PVC sterker is dan laminaat of vinyl, is het prijskaartje ook hoger dan deze twee opties. Het is belangrijk om alle voor- en nadelen af te wegen voordat je beslist welk type vloerbedekking het beste past bij jouw wensen en budget.

Installatieproces en onderhoud van PVC-vloeren

Het leggen van PVC vloeren vereist vakmanschap en een egale basisvloer van beton, anhydriet of zandcement. Het installatieproces begint met het schoonmaken en egaliseren van de basisvloer om te voorkomen dat oneffenheden later problemen veroorzaken. Daarna wordt er een ondervloer geplaatst om het geluid te dempen en eventuele oneffenheden glad te strijken. Vervolgens worden de PVC planken of tegels in het gewenste patroon gelegd en vastgelijmd aan de ondervloer. Om je nieuwe PVC-vloer mooi te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Gelukkig zijn PVC-vloeren gemakkelijk te onderhouden door regelmatig stofzuigen of dweilen zonder reinigingsmiddel. Voor hardnekkige vlekken kun je eventueel wel speciale reinigingsmiddelen gebruiken, maar lees hiervoor altijd eerst goed de gebruiksaanwijzing. Let op: Bij het gebruik van sommige middelen kan de toplaag beschadigen!

Het kiezen van de juiste PVC-vloer

Bij het kiezen van de juiste PVC-vloer zijn vochtbestendigheid, geluiddemping, onderhoud, leggemak, duurzaamheid, hygiëne en uitstraling belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het type ruimte waarin de vloer wordt gelegd en de persoonlijke levensstijl of bedrijfsmatig gebruik en slijtage van de vloer. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing maken voor de perfecte PVC-vloer die past bij jouw wensen en behoeften.