Wonen Vitaal
Image default
Woning en Tuin

Maak je tuin zomerproof met steigerhouten meubelen

Het begint langzaam maar zeker steeds mooier weer te worden, dus is het tijd om je tuin zomer-ready te maken! Natuurlijk moet je de perkjes opknappen en nieuwe bloemen en planten in je lege potten zetten, maar het is ook een goed idee om mooie nieuwe meubelen in de tuin te plaatsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van steigerhouten meubelen zoals een buiten-eettafel met stoelen? Daarmee ben je in een handomdraai klaar voor gezellige barbecues en spelletjesavonden met vrienden en familie. Natuurlijk kun je je tuin op nog veel meer manieren inrichten. Wil jij inspiratie opdoen over het inrichten van je tuin? Lees dan snel dit artikel.

Wat maakt steigerhout bijzonder?

Steigerhout is eigenlijk vurenhout dat eerst in de bouwsector is gebruikt. Omdat de flexibele, sterke planken op bouwsteigers dienst hebben gedaan, heeft het hout een bijzondere grijze kleur gekregen. Die grijze kleur valt bij veel mensen in de smaak, dus krijgt steigerhout meestal een tweede leven. In de meubelfabriek wordt er van alles van gemaakt, bijvoorbeeld side tables, loungebanken, tafels en stoelen. Steigerhout is dus een recycleproduct. Het is daarnaast ook nog eens duurzaam, want het gaat jarenlang mee.

Hoe bescherm je je tuinmeubelen tegen regen?

Om je tuinmeubelen tegen de invloeden van het weer te beschermen, is het goed om ze te laten afwerken met een nano-coating. Die coating trekt in het hout en beschermt het van binnenuit. Vocht kan niet in het hout trekken, waardoor het niet kan gaan rotten. Het is ook mogelijk om je steigerhouten meubelen te laten afwerken met beits of om het een white wash of grey wash te geven. Deze opties geven steigerhout een extra mooi uiterlijk.

Is steigerhout alleen voor in de tuin?

Je kunt niet alleen tuinstoelen of tuinbanken van steigerhout kopen, ook binnenshuis komt steigerhout goed tot zijn recht. De natuurlijke, robuuste uitstraling is goed te combineren met mooie designstoelen, fraaie vloerkleden en haast iedere kleur. Ook voor je slaapkamer of de slaapkamer van je kindje vind je veel bijzondere meubelen. Denk hierbij aan een uniek huisjesbed of een hoogslaper van steigerhout. In de woonkamer is een TV-meubel van steigerhout of een lange, steigerhouten eettafel een echte blikvanger. Er komt eigenlijk geen eind aan de mogelijkheden van steigerhout.

https://vanlonden.com/