Wonen Vitaal
Image default
Verf

Natuurlijke verfsoorten

Ben jij op zoek naar een duurzame en gezonde manier om je huis te schilderen? Dan zijn natuurlijke verfsoorten van Copperant en Emente wellicht iets voor jou. In tegenstelling tot reguliere verf, bevatten deze verfsoorten enkel herwinbare en minerale grondstoffen. Hierdoor zijn ze niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jouw gezondheid. Bovendien zijn ze van hoge kwaliteit en hebben ze unieke eigenschappen die het schilderen van jouw huis nog beter maken. In deze tekst zullen we je meer vertellen over de verschillende natuurlijke verfsoorten van Copperant en Emente.

Rigo Lijnolieverf

Rigo Lijnolieverf is een natuurlijke verfsoort op basis van Hollandse lijnolie. Deze verf heeft unieke eigenschappen, waaronder het feit dat het geheel afbreekbaar is en geen schade brengt aan het milieu. De verf vormt een damp open beschermlaag op het hout. Daarnaast heeft Rigo Lijnolieverf een mooie, authentieke uitstraling en is het geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Door te kiezen voor deze natuurlijke verfsoort draag je bij aan een beter milieu en creëer je een gezonde woonomgeving.

Emente Natuurverf

Emente is een verfmerk dat zich volledig richt op natuurvriendelijke verf. Bij de ontwikkeling van de verf is dan ook veel aandacht besteed aan de natuurvriendelijkheid ervan. De verf bevat geen oplosmiddelen en is gemaakt van waterverdunbare plantaardige oliën. Hierdoor is Emente natuurverf veilig voor mens en milieu. Daarnaast heeft de verf ook nog eens een mooie uitstraling en goede dekking. Emente is dus een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en natuurlijke verf.

Copperant Verf

Copperant Verf is een natuurlijke verfsoort die is gemaakt van natuurlijke en plantaardige grondstoffen. Het productieproces is CO2-neutraal, waardoor het bijdraagt aan een duurzamere wereld. Copperant Verf is vrij van toxische stoffen en draagt bij aan een gezonde woonomgeving. Door het gebruik van deze natuurlijke verf wordt de CO2-uitstoot verminderd. Kies voor Copperant Verf als je op zoek bent naar een duurzame en gezonde verfsoort.

Keim Mineraalverf

Keim Mineraalverf is een unieke verfsoort die bestaat uit natuurlijke grondstoffen zoals kwarts en veldspaat. Het bindmiddel van deze verf is vloeibaar kaliumsilicaat (waterglas), wat zorgt voor een extra stevige verbinding met de ondergrond. Keim Mineraalverf is niet gevoelig voor UV-straling en verkleuring, en bevat geen weekmakers, oplosmiddelen en chemische toevoegingen. Deze verf werd traditioneel veel toegepast bij de restauratie van monumenten en gebouwen, maar wordt tegenwoordig ook steeds meer gebruikt in moderne interieurs. Door de versteningstechniek van de verf wordt de thermische eigenschap van de ondergrond overgenomen, wat bijdraagt aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

https://www.eco-bouwmaterialen.nl/