Wonen Vitaal
Image default
Tuin inrichting

Wat is een dubbelstaafmathekwerk?

Vrijwel iedereen kent de standaard tuinhekken van staal en hout wel. Wist je echter dat er naast standaard tuinhekken ook dubbelstaafmathekwerken worden verkocht? Deze hekwerkvariant is iets minder bekend bij het grote publiek maar minstens zo mooi en praktisch. Wat is dit precies voor een hekwerk en is het bedoeld voor particulier of zakelijk gebruik? Dat en meer lees je in dit artikel.

Een hekwerk gemaakt voor zakelijk gebruik

Een dubbelstaafmathekwerk zul je eerder bij een bedrijventerrein tegenkomen dan bij een particuliere tuin. Dit hekwerk staat namelijk bekend om zijn uitstekende indringer-werende eigenschappen doordat het bijzonder stevig en robuust is. Je ziet dit hekwerk daarom vaak op bedrijventerreinen die zowel overdag als ‘s avonds beveiligd moeten worden, want het hekwerk kan tot een hoogte van meer dan 200 centimeter gemaakt worden. Heb je interesse in dit hekwerk voor jouw eigen bedrijf? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met een hekwerkspecialist in Oosteind, waar deze hekken op maat gemaakt kunnen worden. Hierdoor past het dubbelstaafmathekwerk perfect bij het terrein wat je wilt beveiligen.

Dubbelstaafmathekwerk: óók voor de particuliere tuin

Hoewel het niet een standaard hekwerk is voor particuliere tuinen, is een dubbelstaafmathekwerk ook heel geschikt voor particuliere tuinen, mits deze een beetje mooi aangekleed wordt. Een dubbelstaafmathekwerk is namelijk voorzien van een stalen raster, wat tussen twee palen geklemd zit. Dit oogt vooral heel functioneel, maar je kunt hier makkelijk iets moois van maken door er een lage of hoge dichte heg voor te plaatsen. Lage beplanting of een bomenrij ervoor is ook een mogelijkheid om het hek wat leuker ‘aan te kleden’, waardoor je het prima kunt plaatsen in een particuliere tuin. Het grote voordeel van een dubbelstaafmathekwerk is dat het een hele strakke en moderne afwerking heeft. Dit maakt het een elegante oplossing voor een moderne tuin die je wilt afbakenen zonder op stijl in te leveren. 

Een dubbelstaafmathekwerk op maat laten maken

Een dubbelstaafmathekwerk kun je het beste op maat laten maken, omdat de maatvoering vaak heel precies moet worden afgestemd op de erfscheiding en/of het bedrijventerrein. Naast het hekwerk kun je ook een bijpassende tuinpoort op maat laten maken, zodat deze naadloos aansluit op het hekwerk. Heb je hier advies voor nodig? Dan kan een gespecialiseerde hekwerkproducent zoals Hekkenpoorten je hierin adviseren.

 

https://hekkenpoorten.nl/