Wonen Vitaal
Image default
Tuin inrichting

Enkele of dubbele poort, welke moet ik kiezen?

Een poort kan een prachtige toevoeging aan je tuin zijn. Maar welke afmeting moet je daarvoor kiezen? En wil je liever een enkele of toch een dubbele poort? Lees hier wat de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten zijn en welke het beste bij jou past.

Wanneer een enkele poort?

In principe kun je ieder soort poort kiezen voor jouw tuin, maar toch kan het handig zijn om met bepaalde zaken rekening te houden voor je er een aanschaft. Zo is een enkele poort bijvoorbeeld ideaal als je een smalle voortuin hebt, maar toch graag een poort erin wilt plaatsen. Een enkele poort is ook gewoon door fietsers, scooterrijders en mensen met een kinderwagen of rolstoel te gebruiken. Houd echter wel rekening met de maximale breedte. Als de poort namelijk te krap is voor mensen met een rolstoel of kinderwagen zal dit wel een obstakel vormen voor bezoek. Bovendien kan een te krappe doorgang ook op den duur beschadigen. Houd hier dus rekening mee als je gaat kijken voor een nieuwe poort en hekwerk.

Wanneer een dubbele poort?

Dubbele poorten zijn echt niet alleen voorbehouden aan villa’s en andere grote mansions. Heb je een brede of lange voortuin, dan kan een dubbele poort ook heel mooi zijn. Wat vaak gedaan wordt is om de dubbele poort tussen twee stenen palen te plaatsen, zodat de poort echt een statement op zich wordt. Je bestelt een dubbele poort bij een hekwerkspecialist zoals HekkenPoorten. Deze partij kan je tevens adviseren over verschillende soorten poorten en welke maat het beste past bij jouw tuin.

Kies een design dat past bij de uitstraling van je tuin

Smaken verschillen, dus kies vooral ook voor een design wat je mooi vindt en waar je de komende jaren nog niet op uitgekeken bent. Heb je bijvoorbeeld een hele trendy en hippe tuin, dan past modern hekwerk daar goed bij. Heb je een klassiek ingerichte tuin of een landelijke tuin, dan past sierhekwerk daar heel mooi bij. Wat je voorkeur ook is, informeer vooraf altijd goed over de mogelijkheden. Ook wanneer iets online niet verkocht wordt, kan het zijn dat een hekwerkfabrikant die maatwerk levert dit wel voor je kan maken. Wil je iets speciaals? Schroom dan ook niet om advies te vragen bij een professionele hekwerkfabrikant. Zo krijg je de perfecte poort die precies past bij jouw tuin.

 

https://hekkenpoorten.nl/