Wonen Vitaal
Image default
Koken

5 tips voor het kiezen van jouw nieuwe keukenstijl

Wanneer je een nieuwe keuken aanschaft, is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met functionaliteit, maar ook met de esthetische aspecten. Zodra je een beeld hebt voor je budget, de afmetingen en apparaten is het tijd om jouw stijl te bepalen. Hier zijn enkele overwegingen om je te helpen bij het kiezen van een keuken die er prachtig uitziet en bij je persoonlijke stijl past.

  1. Stijlkeuze: Kies een keukenstijl die past bij de rest van je huis en jouw persoonlijke smaak. Populaire stijlen zijn onder andere moderne keukens, klassieke keukens, landelijk, industrieel en minimalistisch. Overweeg kleurenschema’s en afwerkingen die passen bij de rest van je interieur.
  2. Materialen en afwerkingen: Denk na over de materialen en afwerkingen die je wilt gebruiken voor je keuken. Houten kasten kunnen warmte en karakter toevoegen, terwijl roestvrij staal een modern en strak uiterlijk biedt. Kies materialen die zowel duurzaam als visueel aantrekkelijk zijn.
  3. Kleurenschema: Het kleurenschema van je keuken kan een grote impact hebben op de algehele uitstraling. Overweeg zorgvuldig de kleuren van de muren, kasten, werkbladen en backsplash. Neutrale kleuren zijn tijdloos, terwijl heldere accentkleuren een levendige uitstraling kunnen geven.
  4. Hardware en accessoires: De keuze van handgrepen, knoppen en andere hardware kan de uitstraling van je keuken beïnvloeden. Kies hardware dat past bij de stijl en afwerking van je keukenkasten.
  5. Contrast en textuur: Creëer visueel contrast en diepte in je keuken door te spelen met verschillende texturen en materialen. Bijvoorbeeld, combineer glanzende tegels met matte kasten voor een interessant effect.

Door zowel functionele als esthetische overwegingen in gedachten te houden bij het aanschaffen van je keuken, kun je een ruimte creëren die niet alleen goed werkt, maar er ook prachtig uitziet en past bij jouw persoonlijke stijl. Hulp nodig? Bij keukenspeciaalzaak SmartDesign Keukenstudio adviseren je van begin tot eind. Zij helpen je met handgemaakte keukens en maatwerk keukens voor een unieke stijl.