Wonen Vitaal
Image default
Huiseigenaren

Tekenen dat je riool in Tilburg verstopt is

Wanneer je merkt dat je rioolinstallatie in Tilburg in een puinhoop verkeert, is het niet alleen erg onaangenaam, maar kan ook een gevaar voor je zijn. Dat komt door de verschillende risico’s die een riool back-up met zich meebrengt.  

Toiletten spoelen niet door

De meeste mensen weten dat toiletten niet altijd even blijven doorspoelen. Er kan een verschil in waterafvoer zijn, of het toilet niet goed is voorzien van een goede spoelinstallatie in Tilburg. Sommige problemen kunnen gemakkelijk worden opgelost door de onderhoudsmedewerker van je huis of flat op te roepen om je ontstopping in Tilburg onder handen te nemen. Andere problemen kunnen wel lastig worden opgelost en kunnen behandeld worden door de specialist.

Water terugstroming

Terugstroming van water is een groot probleem in woningen in Tilburg, bedrijven en openbare gelegenheden. Het kan kostbare schade veroorzaken en zelfs dodelijk zijn. De volgende tips helpen u om water terugstroming te herkennen en te voorkomen:

  1. Houd alle sanitaire systemen schoon en vrij van vuil. Dit helpt het risico op terugstroming van water te verminderen.
  2. Controleer op lekkende verbindingen en leidingen. Door lekken kan water terugstromen in het systeem. Repareer lekken zo snel mogelijk om problemen met terugstroming van water te voorkomen.
  3. Installeer een goed werkende demper op uw kraan of douchekop. Zo kan er geen water meer uit stromen als de hendel wordt dichtgedraaid, wat het risico op een terugstroming verkleint.
  4. Isoleer uw waterleidingen goed als ze aan de weersomstandigheden zijn blootgesteld. Water zet uit wanneer het van toestand verandert (van vloeibaar naar gas), waardoor leidingen kunnen barsten. Het bedekken van uw leidingen met isolatie helpt ze te beschermen tegen bevriezing en barsten.

Soorten rioolbuizen

Om een veilig en betrouwbaar rioleringssysteem in Tilburg tot stand te brengen, zijn rioleringen gemaakt van verschillende soorten buizen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Gietijzeren buizen

Gietijzeren buizen zijn al sinds de oudheid in gebruik. Ze worden vandaag de dag nog steeds gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder watervoorziening en sanitaire voorzieningen. Gietijzeren buizen zijn stevig en kunnen vele jaren meegaan zonder te roesten.

PVC & ABS Buizen

PVC en ABS pijpen zijn materiaal dat vaak wordt gebruikt in waterleidingen, kabels, roestvrijstalen voorwerpen en systemen. PVC en ABS pijpen hebben een aanzienlijk lange levensduur en een goede isolatie.

https://www.rioolgroep.com/