Wonen Vitaal
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Hoe weet ik of mijn kozijnen vervangen moeten worden

Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel in gebouwen. Dankzij deze onderdelen is het mogelijk om deuren en ramen te plaatsen in het pand en de ruimte te voorzien van licht en frisse lucht. De kozijnen zullen echter op termijn toe zijn aan vervanging. Dit zul je niet regelmatig hoeven doen. Houten kozijnen gaan immers ruim 75 jaar lang mee. 

Na 75 jaar zullen de kozijnen dan toch een keer vervangen moeten worden. De kozijnen zullen op dat moment meerdere signalen afgeven, waaraan je kunt herkennen dat de kozijnen vervangen moeten worden. Benieuwd naar de signalen? 

Hoge stookkosten

Veel huishoudens merken dat kozijnen vervangen moeten worden, doordat de maandelijkse stookkosten opmerkelijk snel stijgen. Indien een kozijn aan het einde van zijn levensduur is, zal het onderdeel in kwaliteit verminderen. Hierdoor zal het kozijn meer warmte doorlaten. Om de ruimte warm te houden, zal er meer gestookt moeten worden. In korte tijd zullen de stookkosten hierdoor stijgen. 

Houtrot

Kozijnen zijn in diverse materialen verkrijgbaar. Aluminium, hout en kunststof zijn in Nederland het meest bekend. Indien uw woning voorzien is van houten kozijnen die aan vervanging toe zijn, is dit te zien aan het houtrot. Zodra de kwaliteit van de houten kozijnen afneemt, zal de vocht leiden tot houtrot. Dit is het teken om de huidige kozijnen te vervangen.

Inbraakschade

Momenteel voelen steeds meer huishoudens zich onveilig, ook in hun eigen woning. Om de veiligheid binnenshuis te optimaliseren, kunnen kwalitatieve kozijnen erg nuttig zijn. Voor inbrekers is het immers makkelijker om oude, rotte kozijnen open te breken. Nieuwe, kwalitatieve kozijnen zijn dermate sterk, dat het vrijwel onmogelijk is om onopmerkelijk in te breken. Ook om deze reden kan nieuwe kozijnen kopen een verstandige zet zijn.

http://www.directeenkozijn.nl