Wonen Vitaal
Image default
Badkamer

Nieuwe badkamer kopen? Maak eerst een 3D badkamer ontwerp!

Ben je van plan binnenkort je badkamer te laten renoveren? Dat kan een behoorlijk uitdagende klus zijn. Met zoveel keuze qua stijl, kleur en ontwerp zijn de mogelijkheden haast eindeloos. Om je op weg te helpen en een beeld te krijgen van je vernieuwde badkamer, kan het handig zijn om een 3D badkamer ontwerp te laten maken door een ontwerper. Voordat je naar een ontwerper stapt, kun je alvast nadenken over de volgende drie onderdelen van je nieuwe badkamer.

 

Plan je 3D badkamer ontwerp

Wanneer je een 3D badkamer ontwerp gaat laten maken is het natuurlijk belangrijk om na te denken over welk sanitair je wil hebben, maar des te belangrijker is het om te weten of al het sanitair in de ruimte past en of het een mooi geheel vormt. Het plannen van je nieuwe badkamer ontwerp is dus een goede eerste stap.

 

Staat je sanitair momenteel al op de gewenste plaats, en wil je ze alleen vervangen door nieuwe, vergelijkbare modellen? Dan hoef je geen nieuwe plattegrond te tekenen. Maar meestal gaat het om een hele nieuwe badkamer renovatie. Het is in dat geval handig om de hulp in te schakelen van een interieurontwerper. Die weet precies hoe al je wensen tot leven gewekt kunnen worden in de vorm van een 3D badkamer ontwerp. Zelfs als je slechts een kleine ruimte tot je beschikking hebt, kunnen zij er met scherp inzicht en slimme trucjes voor zorgen dat al je gewenste objecten erin passen!

 

Kies een stijl voor je 3D badkamer ontwerp

De volgende stap in je ontwerp is het kiezen van een passende stijl. Tegenwoordig zijn de trends qua badkamer ontwerpen vrij uiteenlopend van speels en kleurrijk tot chique en strak. Je kunt kiezen voor patronen in je tegelwerk, of wellicht gaat je voorkeur uit naar grote, strakke tegels. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk.

 

Afhankelijk van je smaak qua stijl heb je ruime keuze in sanitaire producten. Je kunt bijvoorbeeld voor een vierkant bad kiezen, dat iets traditioneler is, maar wanneer je een ronde wastafel hebt gekozen is het geen gek idee om voor een bad met ronde vormen te kiezen. Zodoende kun je je 3D badkamer ontwerp helemaal samen laten stellen, zodat alle onderdelen één geheel vormen.

 

Denk ook aan meubilair en decoratie!

Ga je je badkamer in 3D laten ontwerpen? Houdt er dan rekening mee dat je badkamer bestaat uit meer dan alleen het voor de hand liggende, zoals een bad, douche en wastafel. Je hebt namelijk ook een toilet, spiegel, handdoekenrek en een aantal kasten nodig.

 

Het inschatten van de grootte van een opbergkast kan behoorlijk lastig zijn. Zo heb je kasten die van de vloer tot het plafond lopen. Daarmee maak je gebruik van alle ruimte die je hebt, maar ze zullen de badkamer er ook direct anders uit laten zien. Of wellicht kies je liever voor zwevende meubels, maar weet je niet zeker op welke hoogte je ze dient te monteren. Je kunt daarom het beste een 3D badkamer ontwerp laten maken. Daarmee kun je direct in 3D zien hoe je badkamer eruit komt te zien en hoeveel ruimte je hebt, zelfs wanneer je grotere meubels plaatst.