Wonen Vitaal
Image default
Aanbiedingen

Top 3 tips voor ondernemingen om geld te besparen

Voor een onderneming die op winst uit is, is niet alleen de omzet belangrijk maar ook de kosten. Als bedrijf wil je natuurlijk dat je kosten zo laag mogelijk zijn. Lagere kosten dragen direct bij aan een hogere winst. In dit artikel lees je over de drie handigste tips voor ondernemingen om hun kosten zo laag mogelijk te houden.

1 Het scheiden van afval

Naast dat het voor bedrijven verlicht is om afval te scheiden kan het ook een hoop kosten besparen. Door je afval te scheiden zorg je ervoor dat het afval minder vaak opgehaald hoeft te worden. Wellicht heb je ha het scheiden van afval een kleinere container nodig. Ook dit zorgt ervoor dat de afvalkosten omlaag gaan. Naast restafval, karton- en organisch afval kun je ook een glascontainer huren. In de bedrijfsvergunning is terug te vinden welke afvalstoffen je precies moet scheiden. Heb je geen vergunning? Dan gelden de regels uit het activiteitenbesluit Milieubeheer.

2. Besparen op locatie

Veel bedrijven huren of kopen een groter kantoor of pand dan ze nodig hebben met oog op een eventuele uitbreiding. Echter realiseren veel bedrijven dit pas op lange termijn wat ervoor zorgt dat ze op korte termijn meer kosten hebben. Is je bedrijf niet plaatsgebonden door bijvoorbeeld partners of logistieke redenen? En zou je bedrijf prima kunnen functioneren op een andere kleinere locatie? Kies er dan voor om te verhuizen. Panden buiten het centrum van grote steden zijn daarnaast een stuk goedkoper.

3. Het optimaliseren van processen

Voor een bedrijf behoren de producten en diensten die ze kopen vaak tot een van de grootste kostenposten. Maar ook de zelfgeorganiseerde processen binnen het bedrijf kosten veel geld en kunnen vaak goedkoper worden gemaakt door ze te optimaliseren. Een voorbeeld hiervan is het productieproces van een goed. Bespreek met collega’s hoe het proces bijvoorbeeld sneller en efficiënter kan verlopen. Het is belangrijk om dit door te koppelen naar de productiewerknemers om na te gaan of dit in de praktijk mogelijk is. Op de manier kan er bijvoorbeeld bespaard worden op uurloon zonder er meteen werknemers voor te hoeven ontslaan.

https://rolcontainernederland.nl/flessenglas/