Wonen Vitaal
Image default
Aanbiedingen

In de tuin zitten met de winter. Dat kan!

De winter nadert en tovert je tuin om in een sprookjesachtig landschap bedekt met sneeuw. Maar hoe ga je om met je tafel in de tuin tijdens dit koude seizoen? In dit artikel delen we onze beste tips voor het onderhoud van je tuinmeubels gedurende de wintermaanden.

Moet je je tuinmeubels afdekken? 

Bij Gerrits Tuinmeubelen zijn onze meubels gemaakt om weer en wind te doorstaan en kunnen ze het hele jaar buiten blijven staan. Echter, om ze in topconditie te houden, adviseren we indien mogelijk om ze binnen op te slaan. Zo bevorder je aanzienlijk de levensduur van je meubilair. Wij verkopen geen beschermhoezen voor tuinmeubels, omdat we geloven dat dit juist tot meer problemen, zoals vlekken of schimmel, kan leiden aangezien het materiaal minder goed kan ‘ademen’. Het is dus beter om je tuinset zonder hoes buiten te laten.

Effecten van vorst op diverse materialen tuinmeubels:

Aluminium: Als je aluminium tuinstoelen bezit, let er dan op dat er geen water in de frames blijft staan om condensatie en bevriezing te voorkomen, wat het materiaal kan doen barsten. Zet je stoelen schuin neer zodat eventueel vocht weg kan lopen.

Teakhout: Teak is een levend materiaal, wat inhoudt dat het reageert op temperatuurveranderingen. Kou kan het hout doen krimpen, maar dit is een natuurlijk proces en het heeft geen negatieve invloed op de kwaliteit. In de zomer kunnen eventuele scheurtjes weer sluiten.

Kunststof: Kunststof meubilair kan ook ’s winters buiten blijven. Zorg dat je stoelen schuin staan zodat water wegloopt. Houd het oppervlak vrij van bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

Wicker: Wicker meubels zijn wat gevoeliger tijdens de vrieskou; het materiaal kan verharden en breken. Vermijd gebruik bij lage temperaturen. Moet je ze binnen gebruiken, laat ze dan eerst wennen aan de warmere binnentemperatuur.

Voorbereid de winter in met Gerrits Tuinmeubelen

Wil je meer advies of alvast wat inspiratie opdoen voor het volgende seizoen? Bezoek ons bij Gerrits Tuinmeubelen. Ons team staat klaar om je van dienst te zijn met persoonlijke aandacht en een warme kop koffie of thee.

https://www.gerritstuinmeubelen.nl/