Wonen Vitaal
Image default
Aanbiedingen

Het veilig aarden van zonnepanelen: hoe werkt het?

Ben jij van plan om binnenkort zelf aan de slag te gaan met het aarden van zonnepanelen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het aarden van deze panelen eigenlijk werkt? Lees dan vooral verder, want wij leggen het je uit!

 

Zonnepanelen plaatsen

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor het aanschaffen van zonnepanelen om zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu en tegelijkertijd hun eigen kostenplaatje een beetje te drukken. Toch is het plaatsen van zonnepanelen een hele investering, die je het liefst zo efficiënt mogelijk wilt laten verlopen. Het is daarom ook erg belangrijk dat de panelen correct geplaatst worden.

 

Een van de onderdelen van het correct plaatsen van de zonnepanelen is het aarden ervan. Het aarden van de zonnepanelen is verplicht en door dit op de juiste manier te laten doen wordt ervoor gezorgd dat de aanwezigheid van de panelen geen negatieve invloed heeft op andere elektrische apparaten en worden stroomstoringen voorkomen.

 

Om zonnepanelen op de juiste manier te aarden gaat een elektricien aan de slag met geaard staal, in de vorm van een geaarde staalpijp of geaard staaldraad. Het aardingsysteem wordt vervolgens aangesloten op een elektrische dienstenkast en voorzien van een aardingsbeveiligingsschakelaar. Tenzij je zelf ervaren bent met het aanleggen van elektra is het zeker geen slecht idee om voor dit deel van het plaatsen van de panelen een expert in te schakelen.

 

Zonnepanelen instellen

Zodra de zonnepanelen op een veilige manier geïnstalleerd en geaard zijn is het belangrijk dat de panelen op de juiste manier gepositioneerd worden. Je wilt er namelijk voor zorgen dat jouw panelen over de gehele dag zoveel mogelijk zon opvangen. Laat je hierin adviseren door een expert of kijk goed naar wat de mensen bij jou in de straat (met soortgelijke daken) hebben gedaan met de positie van hun zonnepanelen.

 

Op deze manier zorg jij ervoor dat de installatie van jouw zonnepanelen veilig verloopt en je binnen de kortste keren geld kunt gaan verdienen wanneer de zon schijnt!

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-aarden-is-het-verplicht/