Wonen Vitaal
Image default
Aanbiedingen

Een tweedehands RAM 1500 aanschaffen? Hier moet je op letten.

Je bent al tijden op zoek naar een mooie pick-up truck, specifiek een RAM 1500. Alleen zijn ze iets te duur naar jouw smaak. Dus heb je besloten om voor een tweedehands RAM te gaan. Maar dat levert mogelijke problemen op wanneer je niet goed op de kwaliteit van de auto let. In dit blog lees je waar je zoals op moet letten voor de aanschaf van een Ram 1500, onderdelen genoeg om in de gaten te houden.

Check de kilometerstand

Dit is misschien wel het belangrijkste punt om op te letten. Hoe hoger de kilometerstand, hoe groter de kans is op onderhoud. Verder is het van belang om na te gaan of de kilometerstand ook daadwerkelijk klopt, zeker wanneer je RAM 1500 wordt geïmporteerd. Gelukkig is dit makkelijk te checken via de RDW. 

Wanneer de RAM 1500 van de VS of Canada komt, is het ook verstandig om het CarFax rapport aan te vragen. In dit rapport is namelijk bijgehouden of de pick-up schade heeft gehad en wat de verdere geschiedenis van de auto is. 

Het staat nog in de kinderschoenen, maar ook vanuit Europa komt er een database met informatie over de auto’s.

De mogelijke problemen

Hoe hoger de kilometerstand, hoe groter de kans op onderhoud. Een mogelijk probleem wat dan wel eens wil optreden, is het kromtrekken van de spruitstukken. Door wisselende temperaturen breken soms tapeinden af. Gelukkig is dit redelijk simpel te verhelpen, maar je moet het natuurlijk wel opmerken. Hoe je dat doet? Heel simpel: je hoort vanzelf of de RAM 1500 een apart geluid maakt. Er ontsnapt dan in één teug veel lucht uit het spruitstuk. 

Verder is het verstandig om de tank goed te controleren. Een tank met pitting wordt afgekeurd bij de APK. Dit gaat jou dan een flinke smak geld kosten. Dat zou zonde zijn, zeker als je de auto net hebt gekocht. Bij de aanschaf van een tweedehands RAM 1500 is het dus niet de bedoeling dat de tank pitting heeft.

Uiteraard is het mogelijk dat de RAM 1500 ‘’gewone’’ problemen vertoont, zoals kapotte verlichting of een verouderd filter. Let hier voordat je tot koop overgaat ook goed op.

Vergeet de financiering niet

Nu heb je daar waarschijnlijk al over nagedacht voordat je hebt besloten om tot koop over te gaan. Er zijn gelukkig mogelijkheden genoeg om een tweedehands RAM 1500 te financieren. De populairste vorm is Financial Lease. Je bent dan direct eigenaar van de auto en je hebt een leasetermijn tussen de 12 en 72 maanden. Je hebt meerdere mogelijkheden om de betaling te regelen. Denk aan een slotsom aan het einde van de looptijd of een aanbetaling direct na het afsluiten van het leasecontract. De maandelijkse termijn wordt dan minder.

Nog niet zeker?

Twijfel je over de kwaliteit van de tweedehands RAM 1500? Dan is het misschien toch beter om voor een nieuwe RAM 1500 te gaan, of ga langs bij een erkende dealer. Die kan jou persoonlijk advies geven.