Wonen Vitaal
Image default
Aanbiedingen

Dit mag je tijdens het sporten niet vergeten

Dit mag je tijdens het sporten niet vergeten

 

Voor wie regelmatig sport, weet dat er een aantal zaken zijn die ontzettend belangrijk zijn om niet te vergeten. Vooral de ervaren sporters weten het belang, maar ook steeds mee beginners weten dat er zaken zijn die ervoor zorgen dat het allemaal een stukje soepeler gaat. Eén van die dingen is het doen van een goede warming-up. Je zult namelijk merken, dat wanneer je dit doet, je lichaam goed warm is, zodat je tot optimale prestaties kunt komen. Wel is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet, want direct een flinke warming-up is natuurlijk ook niet goed voor je spieren. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken die je absoluut niet mag vergeten, welke dit zijn, vertellen we je hier.

 

Sport bh

 

Naast een goede warming-up, kun je natuurlijk niet zonder goede outfit en dus ook lingerie. Vooral niet wanneer je gaat hardlopen zonder goede schoenen en voor vrouwen sport bh. Een wacoal bh is natuurlijk ontzettend mooi voor onder een jurk, maar tijdens een rondje hardlopen is het zeker niet aan te raden er eentje te dragen. De ondersteuning is namelijk minimaal, waardoor je tijdens het hardlopen op ten duur last zal gaan krijgen van je borsten. Door het dragen van een goede sport bh is dit niet het geval. Deze houdt je borsten namelijk tegen je lichaam, waardoor ze praktisch geen kant opkunnen. Je zult het misschien in het begin niet heel prettig vinden, maar dat is een kwestie van wennen. Je zult namelijk merken, dat het na een aantal keren al heel snel comfortabel aanvoelt. Vooral wanneer je ook merkt dat het je sportprestaties verbetert. 

 

Flesje water

 

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Wen jezelf daarom dus ook standaard aan om een flesje water bij je te hebben. Ondanks dat je misschien aan je dagelijkse twee liter water zit, betekent dit dus niet dat dit voldoende is wanneer je ook sport en dus veel zweet. Er zijn zelfs mensen die gedurende een uurtje trainen al meer dan een liter water drinken om zichzelf zo te kunnen hydrateren. Vooral tijdens een revalidatieproces is het goed om extra voor jezelf te zorgen. Na bijvoorbeeld een medische ingreep aan de borsten, is het dragen van een postoperatieve bh een belangrijk onderdeel in het uiteindelijke herstelproces. Doordat je borsten net als bij een sport bh op dezelfde plek worden gehouden, verklein je de kans op eventuele zwellingen en nog erger, interne bloedingen.